10:41 15.01.2015

Колишній глава МВС Захарченко, який перебуває в розшуку, презентує свій благодійний фонд в окупованому Криму

2 хв читати
Колишній глава МВС Захарченко, який перебуває в розшуку, презентує свій благодійний фонд в окупованому Криму

Колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, якого розшукують українські правоохоронці, 16 січня проведе в окупованому Росією Севастополі презентацію власного благодійного фонду "Південний Схід" і візьме участь у заходах, присвячених дню заснування спецпідрозділу "Беркут", розформованого в Україні за жорстокий розгін студентського Євромайдану в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року і розстріл протестувальників на Майдані на початку 2014 року.

Як зазначено в розісланому в середу кримським ЗМІ прес-релізі, презентація і заходи відбудуться 16 січня 2015 року в Севастополі у будівлі Севастопольського інституту банківської справи (вул. Паркова, 6), початок об 11.00 (за к.ч. - ІФ).

Як повідомлялося, в квітні 2014 року Генеральна прокуратура України повідомила про те, що веде розслідування в кримінальному провадженні щодо колишніх високопосадовців країни за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, який призвів до загибелі людей) КК України.

"Зокрема, встановлено, що Віктор Янукович, Олександр Якименко (колишній глава СБУ) і Віталій Захарченко (колишній глава МВС) за попередньою змовою створили терористичну організацію, діяльність якої призвела до масової загибелі людей 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській у Києві, а також залучили до її складу військовослужбовців СБУ і Внутрішніх військ МВС України", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" в. о. керівника прес-служби відомства Василь Зоря.

26 лютого в. о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що колишній президент України В.Янукович і колишній глава МВС В.Захарченко оголошені в міжнародний розшук.

За даними Генпрокуратури, В.Януковича і В.Захарченка звинувачують за ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень - карається виправними роботами терміном до двох років або обмеженням свободи терміном до п’яти років або позбавленням волі терміном від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років) і ст. 115 КК України (умисне вбивство - карається позбавленням волі терміном від семи до 15 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА