17:45 18.12.2014

Порошенко під час візиту до Польщі обговорював можливість навчання в Любліні студентів із Донецька і Луганська

2 хв читати
Порошенко під час візиту до Польщі обговорював можливість навчання в Любліні студентів із Донецька і Луганська

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з громадою польського міста Люблін відзначив цінність досвіду Польщі в питаннях децентралізації влади і проведенні реформ у сфері місцевого самоврядування.

"Розповідаючи про важливість польського досвіду реформ у сфері місцевого самоврядування, президент відзначив необхідність якнайшвидшого впровадження такої управлінської моделі в Україні", - повідомляє прес-служба глави держави.

П. Порошенко також повідомив, що одним із результатів його візиту до Польщі стало обговорення можливості навчання в Любліні студентів із Донецька та Луганська. Наразі в Любліні навчаються близько 3 тис. українських студентів, активно діє кілька культурних і освітніх центрів для українських та польських громадських організацій.

Президент подякував громаді Любліна за багаторічну допомогу Україні. "Я хочу подякувати нашим братам-полякам за все, що ви робите для українців. Українсько-польські відносини ніколи не були на такому високому рівні, як зараз", - наголосив він.

За інформацією прес-служби глави Української держави, зустріч була організована мерією Любліна, міським головою Адамом Василевським, українськими та польськими громадськими активістами, які протягом багатьох років тісно взаємодіють у реалізації спільних громадських та освітніх проектів у Польщі та Україні.

Під час робочої зустрічі з керівництвом Люблінського воєводства та Любліна П. Порошенко подякував за запрошення відвідати Люблін, зазначив, що це місто "знакове для нас". "Тут навчаються сотні наших студентів і тут буде функціонувати міжнародна військова українсько-польсько-литовська бригада", - зазначив президент України.

У свою чергу. маршалок Люблінського воєводства Славомір Сосновський зазначив, що "візит президента України дав нового імпульсу польсько-українським відносинам і економічному співробітництву між прикордонними регіонами наших держав".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА