10:08 11.09.2014

Голова Ревізійної комісії Курултаю вже на волі та їде потягом до Києва

2 хв читати
Голова Ревізійної комісії Курултаю вже на волі та їде потягом до Києва

Голова Ревізійної комісії Курултаю (з’їзду - ІФ) кримських татар Алі Озенбаш, якого ввечері в середу затримали російські прикордонники на виїзді з Криму, вже на волі та прямує на потягу до Києва.

Як повідомив А.Озенбаш інтернет-виданню Крым.Реалии, його відпустили через кілька годин після затримання, обшуку й допиту.

"У розмовах звинувачували мене в тому, що я "проти Росії". Я їх запитав, на підставі чого вони роблять такі висновки. Вони мені нічого конкретного не відповіли. Також мені ніхто так і не пояснив, у якому статусі я там перебуваю - як обвинувачений, як затриманий, і на якій підставі", - розповів кримськотатарський активіст.

За його словами, російські прикордонники поводилися з ним грубо: кидали обличчям у землю, травмували руку. Після прибуття до Києва він планує звернутися по медичну допомогу.

На думку А.Озенбаша, головною метою цього затримання було залякування його як активного члена кримськотатарського суспільства.

За словами голови ревізійної комісії Курултаю, він їхав до Львова, де мав зустрітися з колишнім головою Меджлісу кримськотатарського народу, народним депутатом України Мустафою Джемілєвим і головою Меджлісу Рефатом Чубаровим.

Як повідомлялося, голова Меджлісу Р.Чубаров на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook поінформував, що увечері в середу російські прикордонники не дозволили А.Озенбашу виїхати з Криму, насильно зсадивши його з потягу.

"Як щойно стало відомо, голову Ревізійної комісії Курултаю кримськотатарського народу Алі Озенбаш, який їхав потягом Сімферополь-Львів, насильно зняли з потягу російські "прикордонники" на станції Армянськ", - написав Р.Чубаров, назвавши подію "черговим свавіллям у Криму".

"Як повідомив Алі Озенбаш, йому лише було оголошено, що влада "має право сама визначати, кому можна виїжджати з Криму, а кому - ні". До Алі Озенбаша з боку озброєних людей було застосовано силу: вивертання рук, захоплення голови", - додав голова Меджлісу.

Як повідомлялося, 5 липня Р.Чубарова, який повертався з виїзного засідання Меджлісу в Генічеську Херсонської області, не пропустили до Криму. У пункті пропуску "Чонгар" йому зачитали попередження про екстремістську діяльність і вручили повідомлення про заборону в'їзду на територію Росії терміном на п’ять років.

Крім того, у квітні поточного року російська влада заборонила на п’ять років в'їзд до Росії, зокрема й до Криму, колишньому голові Меджлісу, народному депутату України Мустафі Джемілєву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА