09:24 10.07.2014

У Генпрокуратурі України створено управління із захисту прав громадян у Криму

1 хв читати
У Генпрокуратурі України створено управління із захисту прав громадян у Криму

У Генеральній прокуратурі України створено управління, що займатиметься захистом прав громадян на території Криму, повідомив керівник відомства Віталій Ярема.

"Головною функцією управління є захист інтересів громадян, передусім, переселенців", - зазначив голова відомства в середу під час зустрічі з регіональним представником Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні Олдрихом Андрисеком.

Управління займатиметься фіксацією порушень прав громадян в Криму, підготовкою та супроводженням звернень до Європейського суду з прав людини, питаннями юридичних осіб, зокрема, підприємців, змушених працювати на тимчасово окупованій території, інформує Управління забезпечення зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

В.Ярема повідомив представника ООН, що з Криму на материкову частину України вже переселилося понад 10 тис громадян. "Вони не залишилися без уваги держави: затверджено низку нормативних документів, що допоможуть у вирішенні їхніх проблем", - зазначив В.Ярема.

О.Андрисек, у свою чергу, висловив підтримку діям української влади. "Офіс Управління Верховного комісара ООН завжди готовий до плідної співпраці", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА