17:54 03.06.2014

Можливість приймати переселенців із Криму та Донбасу мають усі регіони України - Ярема

2 хв читати

Центральні, північні та західні області України попри наявні проблеми продовжують на належному рівні приймати і забезпечувати розселення переселенців із Криму, Луганської та Донецької областей, вирішувати питання працевлаштування, соціального, медичного забезпечення та влаштування на навчання.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України, про це повідомили представники всіх областей у рамках засідання Міжвідомчого координаційного штабу з тимчасового розміщення переселенців, яке провів перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема.

"Незважаючи на те, що країна сьогодні перебуває у такому складному становищі, у регіонах розуміють проблеми, які існують на сході та на півдні нашої країни. Особлива подяка Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській облдержадміністраціям за те, що вони знайшли і зарезервували максимальну кількість місць для переселенців", - заявив В.Ярема.

Представники областей стверджують, що в регіонах створено гарячі лінії, контактну і довідкову інформацію розміщено на офіційних сайтах облдержадміністрацій, працюють відповідні робочі групи. Також створено бази даних (реєстри) наявних місць проживання переселенців.

За результатами засідання В.Ярема дав низку доручень. Зокрема, йдеться про розгляд питання спеціального статусу тимчасово переміщених осіб, надання соціального житла громадянам, тимчасової реєстрації переселенців у гуртожитках, санаторно-курортних і оздоровчих закладах і закладах соціального захисту, відновлення обслуговування рахунків об'єктів соціальної сфери та карткових рахунків одержувачів соцдопомог, забезпечення соціальних виплат, постачання продуктів харчування та медикаментів до закладів системи соціального захисту східних регіонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку до участі в Саміті миру

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

Зеленський обговорив із президентом Азербайджану двостороннє співробітництво

"Укренерго" на середу прогнозує відсутність обмежень енергопостачання з 07:00 до 18:00

Почастішали кібератаки на бухгалтерів, можливі шахрайські схеми із системами дистанційного банківського обслуговування

Знищений у Чорному морі російський ракетний корабель "Циклон" не встиг випустити жодної ракети - Плетенчук

У Києві ліквідують пожежу на СТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА