18:55 17.02.2014

Українські органи держвлади у 2013 р. не закуповували ліцензійного ПЗ - "Майкрософт Україна"

1 хв читати

Органи державної влади України у 2013 році не закуповували ліцензійного програмного забезпечення, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в IT-компанії "Майкрософт Україна".

"Закупівля програмного забезпечення для державних органів влади у 2013 році не відбулася. Здійснити її за рахунок бюджету минулого року вже неможливо. Також, на жаль, у 2013 році не було підписано ліцензійну угоду, хоча корпорація Microsoft була готова надати безпрецедентні умови, які, найімовірніше, не вдасться зберегти в майбутньому", - зазначили в компанії.

За її інформацією, наразі "Майкрософт Україна" не має офіційної інформації від української влади про намір легалізувати ПЗ поточного року.

За даними BSA, які наводять у "Майкрософт Україна", рівень піратства в країні становить 84% і є одним із найвищих показників у світі.

Водночас у Державній службі інтелектуальної власності України агентству повідомили, що використання неліцензійного ПЗ в органах держвлади у 2013 році скоротилося з 40% до 33%.

Як повідомлялося, 12 лютого Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA) повторно рекомендував Американському торговельному представництву визнати Україну найбільш "піратською" країною.

Американською торговельне представництво у травні 2013 року у своєму щорічному спеціальному звіті помістило Україну на перше місце в списку країн, що не забезпечують ефективної правової охорони інтелектуальної власності.

Розслідування з цього питання має завершитися 28 лютого поточного року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА