19:45 16.12.2013

Протести, що не вщухають в Україні, посилюють тиск на кредитоспроможність країни - Fitch

2 хв читати

Тривалі та масштабні народні протести в Україні можуть призвести до різкого збільшення попиту на валюту, скорочення припливу інвестицій, а також сприяти виведенню капіталу з країни, вважають експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.

Як зазначено в прес-релізі Fitch, оприлюдненому в понеділок, у сукупності ці чинники можуть прискорити скорочення золотовалютних резервів України та посилюють ризик безладної девальвації гривні.

При цьому агентство зазначає, що навіть за умови швидкого згортання протестів в Україні політична криза навряд чи піде на спад. Нинішньому уряду, перед яким стоїть завдання одночасного посилення співпраці з ЄС та налагодження відносин із РФ, буде складно відповідати на такий дипломатичний виклик. У разі ж відставки Кабміну, не вдасться уникнути політично невизначеної паузи, викликаної необхідністю формування його нового складу. У свою чергу спроба насильницького розгону Євромайдану загрожує розколом уряду, який втратить підтримку найбільших українських бізнесменів, наголошують експерти Fitch.

За даними агентства, нинішній рейтинг України "В-" дуже стійкий до чинника народних хвилювань. Водночас, зазначено в повідомленні, головне питання полягає в ступені впливу політичної кризи на здатність країни обслуговувати свої зовнішні зобов'язання на тлі подальшого скорочення резервів Нацбанку.

Коментуючи озвучені президентом України Віктором Януковичем наміри відновити переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ), експерти рейтингового агентства вважають малоймовірною можливість згоди влади країни на всі висунені фондом вимоги. При цьому у Fitch зазначають, що кредит МВФ дав би змогу Україні рефінансувати свої зовнішні зобов'язання на 2014-2015 рр. і сприяв би якнайшвидшому відновленню її економіки.

У повідомленні також зазначено, що можливе надання Росією позики Україні навряд чи дозволить останній повністю усунути наявні ризики фінансування, проте з великою ймовірністю посилить політичну кризу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА