16:58 10.12.2013

Україна очікує, що суд виправдає українця з "Арктик Санрайз" - МЗС

1 хв читати
Україна очікує, що суд виправдає українця з "Арктик Санрайз" - МЗС

Міністерство закордонних справ України вважає правильним оголошення виправдувального вироку члену екіпажу судна "Арктик Санрайз" Руслану Якушеву, заявив прес-секретар міністерства Євген Перебийніс.

"Давайте дочекаємося рішення (суду - ІФ)... Але, звичайно, остаточним рішенням, яке задовольнить українську сторону, буде повне виправдання нашого громадянина", - сказав він на брифінгу у вівторок.

Російські прикордонники затримали 19 вересня 30 учасників команди криголама "Грінпіс" "Арктик Санрайз" за спробу проведення акції протесту проти нафтовидобутку в Печорському морі. Екологів доставили в Мурманськ, де суд засудив їх до двох місяців арешту.

12 листопада всіх членів екіпажу "Арктик Санрайз" доправили до слідчи х ізоляторів Санкт-Петербурга. Пізніше суди Петербурга змінили запобіжний захід з арешту на заставу стосовно 29 членів екіпажу судна "Арктик Санрайз". Арешт продовжено лише стосовно австралійця Коліна Рассела, оскарження рішення призначено на початок наступного тижня.

21 листопада стало відомо, що організація "Грінпіс" уже внесла заставу в 2 млн рублів за Р.Якушева, його випустили на волю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА