12:52 05.12.2013

В опозиції заявляють про намір блокування судів, що заарештували активістів за підозрою в організації заворушень 1 грудня

2 хв читати

Опозиція має намір у четвер вивести людей для блокування судів, заявив лідер партії "УДАР" Віталій Кличко.

"До нас приєднується все більше і більше людей. Сьогодні ми будемо блокувати суди, тому що вони кишенькові. Вони зробили так, що хлопців, яких побив "Беркут", зробили винними", - сказав В.Кличко перед присутніми біля Верховної Ради в четвер.

"Ми бачимо, що це велика політична криза. Ми будемо робити все для того, щоб тиснути на владу мирно. Ніяких провокацій!", - звернувся він до мітингувальників.

Як повідомлялося, напередодні лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція має намір подати апеляційну скаргу на рішення Шевченківського районного суду міста Києва про арешт на два місяці дев'ятьох людей, яких підозрюють в організації масових заворушень біля будівлі адміністрації президента 1 грудня.

Він наголосив, що опозиція вимагає від суддів Апеляційного суду розглянути їхні скарги, скасувати рішення Шевченківського суду і звільнити людей. "Більше того, ми вимагаємо на судовому засіданні порушити кримінальні справи проти співробітників" Беркута", які жахливо били цих людей" , - додав А.Яценюк

Шевченківський районний суд Києві 3 грудня ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на два місяці всім дев'ятьом молодим людям, яких підозрюють в організації масових заворушень на вул. Банковій біля адміністрації президента 1 грудня.

1 грудня в Києві відбулися численні сутички учасників масових акцій з правоохоронцями на вул. Банковій неподалік адміністрації президента. У результаті дій з обох сторін постраждали десятки правоохоронців, журналістів, мітингувальників.

Представники опозиції стверджували, що кордон міліції атакували підкуплені владою провокатори, щоб спровокувати силовий варіант розгону акції. При цьому на вулиці перебувало багато мирних учасників акції, які не брали активної участі у протистояннях, однак постраждали під час зачистки.

Через кілька годин після подій МВС повідомило про затримання кількох найактивніших учасників заворушень і, посилаючись на їхні свідчення, заявило про причетність до зіткнень активістів партії "Братство". Згодом МВС повідомило про затримання дев'ятьох молодих людей за підозрою в причетності до інцидентів на вул. Банковій в Києві 1 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА