13:00 06.11.2013

Рибалка Федорович уже в Україні й прямує додому

2 хв читати
Рибалка Федорович уже в Україні й прямує додому

Український рибалка Олександр Федорович, який вижив після зіткнення рибальського баркаса з російським прикордонним катером в Азовському морі та стосовно якого російська сторона скасувала підписку про невиїзд, уже перетнув російсько-український кордон і прямує додому.

"Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону спільно з прикордонними і митними органами України надало необхідне сприяння в поверненні О.Федоровича на батьківщину, зокрема забезпечено оформлення необхідних документів. 6 листопада о 10.30 О.Федорович перетнув українсько-російський кордон і нині прямує додому", - йдеться в коментарі департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

МЗС України схвалює рішення російської сторони, завдяки якому стало можливим повернення українця на батьківщину, і сподівається "на об'єктивне та неупереджене розслідування інциденту", який призвів до загибелі громадян України.

Як повідомлялося, 17 липня 2013 року близько 18.00 в Азовському морі в районі російського сел. Воронцовка сталося зіткнення баркаса з українськими рибалками і катера берегової охорони Прикордонної служби Росії. Риболовецьке судно перекинулося, унаслідок чого загинули четверо українців, одного вдалося врятувати.

Врятованого українця Олександра Федоровича 19 липня прооперували в райлікарні Єйська (Краснодарський край, РФ). У Росії проти нього розслідують кримінальну справу, йому пред'явлено обвинувачення в незаконному видобутку водних біологічних ресурсів - рибалці загрожує до двох років ув’язнення.

Київ неодноразово наполягав на поверненні О.Федоровича в Україну та проведенні всіх слідчих дій на своїй території.

5 листопада органи прокуратури РФ задовольнили запит української сторони. О.Федоровича звільнили з підписки про невиїзд.

Кримінальне провадження найближчим часом буде передано українській стороні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА