09:24 01.11.2013

S&P знизило довгостроковий рейтинг України до "B-", прогноз - "негативний"

1 хв читати

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий рейтинг України до "B -" з " B", повідомляється в прес- релізі агентства.

Прогноз за рейтингами залишається "негативним", зазначають у S&P.

Агентство уточнює , що воно також знизило рейтинг за національною шкалою з "uaA" - до "uaBBB -", але підтвердило короткостроковий рейтинг "B".

Рішення погіршити рейтинги S&P пояснює сумнівами в тому, що стратегія уряду забезпечить достатній обсяг іноземної валюти для задоволення підвищеної потреби в зовнішньому фінансуванні.

Агентство нагадує , що ще в травні 2013 року попереджало, що сприятливі умови на міжнародних ринках капіталу можуть тривати недовго, і тиск у питанні зовнішнього фінансування країни лише посилиться, і інверсія кривої прибутковості держзобов'язань (коли прибутковість "коротких" паперів вища, ніж "довгих") у вересні підтверджує це.

"Рейтинги обмежені, на наш погляд, політичною невизначеністю, стресом фінансового сектора і слабкою зовнішньою ліквідністю. Рейтинги підтримуються відносно низьким, хоча і зростаючим, тягарем державного боргу і досить диверсифікованою економікою", - наголошується в звіті S&P.

Як повідомлялося, агентство Moody's 21 вересня цього року знизило рейтинг України до "Саа1" з "B3" і помістило його на перегляд для можливого подальшого зниження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА