16:01 25.10.2013

Заступник голови ЦВК Магера вважає за необхідне змінити правила формування окружкомів

2 хв читати

Правила формування окружних виборчих комісій на довиборах до Верховної Ради України необхідно змінити, переконаний заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера.

"Кого вони (партії - ІИФ) там представляють, хто з них є технічним, - я не аналізував б це питання, але те, що законодавство потребує змін у цій частині (формування окружних виборчих комісій - ІФ), мені це здається очевидним", - заявив А.Магера журналістам у п'ятницю.

Він нагадав, що свої кандидатури для включення до складу окружкомів подали 44 партії, і представників понад 30 із них було включено до складу комісій.

"Я покривив би душею, якби сказав, що всі партії, які на сьогодні делегували своїх представників в окружні виборчі комісії, є серйозними політичними проектами, які дійсно мають намір брати участь у виборчому процесі та завойовувати представницькі мандати у Верховній Раді... Але це вже питання до законодавства про політичні партії, до тих органів, які реєструють політичні партії, - наскільки серйозні вимоги вони до них (партій - ІФ) ставлять", - констатував заступник голови ЦВК.

На думку А.Магери, слід було б надати право формувати окружну виборчу комісію на повторних виборах до парламенту виключно парламентським партіям.

При цьому він вказав на те, що виборча кампанія на повторних виборах становить 60 днів. Наразі ще не завершився процес висунення та реєстрації кандидатів, зокрема партіями. "Термін висунення кандидатів партіями минає 4 листопада, а термін подачі документів до ЦВК про висунення кандидатів - 14 листопада. Тобто, ще не завершився процес висунення та реєстрації кандидатів", - наголосив А.Магера

Як повідомлялося, висунення кандидатів у народні депутати на довиборах до парламенту в п'яти округах, які відбудуться 15 грудня, завершується 14 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА