18:20 23.10.2013

Туреччина показала українцям можливості медичного туризму та оздоровлення

2 хв читати

Туреччина презентувала українцям можливості з медичного туризму, що передбачає лікування та оздоровлення.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту координації роботи з питань країн СНД Турецької асоціації медичного туризму ТНТС Юлія Хомич, на сьогодні асоціація відправляє на лікування до Туреччини з України до 20 осіб на місяць.

Вона зазначила, що пацієнти самостійно оплачують лікування, тоді як послуги асоціації, що координує і організовує лікування українських пацієнтів у Туреччині, є безкоштовними.

Як зазначила Ю.Хомич, дуже популярним є лікування в Туреччині онкологічних захворювань, яке в цій країні є значно дешевшим, ніж у Німеччині чи Ізраїлі.

"Лікування в Туреччині порівняно з Ізраїлем та Німеччиною однозначно дешевше. Наприклад, радіотерапія на кіберножі в Німеччині була запропонована нашому пацієнту за EUR35 тис. без урахування проживання. Ми запропонували більш передову технологію лікування за EUR13 тис. з гарантією і проживанням", - сказала вона.

Вона також зазначила, що турецькі медики використовують найпередовіші технології.

"Деяких технологій, які ми використовуємо , в Україні немає", - сказала вона.

Як повідомила Ю.Хомич, турецькі медики надають українським колегам можливість підвищувати кваліфікацію і контролювати процес лікування.

"Роботу з лікарями ми вибудовуємо таким чином, що не беремо з лікаря комісію за пацієнта. У нас лікарі мають право відвідувати семінари, бути присутніми в операційному залі. Лікар, який направляє до нас пацієнта, продовжує його вести після його повернення", , - сказала вона.

При цьому Ю.Химич зазначила, що корпоративний сектор і великий бізнес наразі не виявляють цікавості до медичного туризму і можливостей лікування українців у Туреччині ні як програм оздоровлення співробітників, ні як діагностичних програм.

"В Україні не розвинена страхова медицина, тому, якщо виникає якась проблема, яку неможливо вирішити в Україні, людина сама ухвалює рішення про лікування за кордоном, в Німеччині, Ізраїль або Туреччина, і сама за себе платить", - сказала вона.

Водночас, за словами Ю.Химич, Турецька асоціація медичного туризму співпрацює з низкою українських благодійних фондів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА