15:45 17.10.2013

Київ розраховує на підтримку Брюсселя під час імплементації угоди про асоціацію

2 хв читати
Київ розраховує на підтримку Брюсселя під час імплементації угоди про асоціацію

Україна розраховує на підтримку Європейського Союзу під час імплементації угоди про асоціацію, заявляє перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов.

"Ми усвідомлюємо той великий обсяг роботи, який має бути зроблено, і сподіваємося на підтримку ЄС - і у рамках програм технічної допомоги, і у рамках фінансових програм сприяння розвитку окремих галузей економіки", - сказав перший віце-прем'єр-міністр України під час зустрічі з європейським комісаром із питань торгівлі Карлом де Гюхтом, яка відбулася в Брюсселі в четвер, повідомляє представництво України при ЄС.

Як зазначив С.Арбузов, укладення угоди про асоціацію з ЄС стане "каталізатором подальшого проведення широкомасштабних реформ, посилення демократичного розвитку та верховенства права".

"Україна приймає на себе безпрецедентний обсяг зобов'язань, і ми активно готуємося до їх виконання", - наголосив перший віце-прем'єр.

Він також поінформував, що прем'єр-міністр України Микола Азаров підписав Стратегію розвитку системи управління державними фінансами. За словами С.Арбузова, це документ, з яким "ЄС пов'язує подальшу співпрацю з Україною у фінансовій сфері".

Крім того, український чиновник висловив сподівання на отримання в майбутньому чергових траншей програм секторальної бюджетної підтримки.

"В умовах низьких темпів розвитку світової економіки уряд працює над пошуком внутрішніх стимулів для пожвавлення економіки України. Триває системна робота з лібералізації податкової та митної систем, дерегуляції ведення бізнесу, підвищення енергоефективності, подолання енергетичної залежності. Ми робимо ставку на розвиток малого та середнього бізнесу, що формує, як нам добре відомо, в країнах Західної Європи в середньому близько 80% ВВП", - додав С.Арбузов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА