11:56 16.10.2013

Професіоналізація української армії коштуватиме 35 млрд грн у наступні чотири роки

2 хв читати
Професіоналізація української армії коштуватиме 35 млрд грн у наступні чотири роки

Міністр оборони України Павло Лебедєв говорить про позитивні тенденції на шляху переходу Збройних сил на контрактну основу комплектування.

"Штатна чисельність військовослужбовців за контрактом від початку цього року (з урахуванням тих, що звільнилися) збільшилася на 3,7 тис. осіб і становила на 1 вересня поточного року 49,1 тис. військовослужбовців. Це 58,3% від усієї чисельності посад солдатів і сержантів", - розповів П.Лебедєв в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що 14 жовтня поточного року було відправлено у запас останніх військовослужбовців строкової служби з лав ВМС України. "Таким чином, наші військово-морські сили вже повністю комплектують посади матросів, солдатів, сержантів і старшин виключно військовослужбовцями за контрактом", - сказав глава оборонного відомства.

Загалом, за словами міністра, тенденції спостерігаються позитивні. "Збільшилася і кількість охочих поступити на службу за контрактом, і прийнятих на таку", - сказав він.

Стосовно проблем у цьому напрямі, то, на його думку, про них ще говорити передчасно. "По-перше, процес цей лише розпочався. По-друге, сьогоднішня динаміка комплектування наших Збройних сил добровольцями, що обрали військову службу за контрактом своєю професією, свідчить, що ця заміна нам цілком під силу. І по-третє, ми суттєво поліпшили мотивацію для наших майбутніх контрактників", - пояснив П.Лебедєв.

Відповідаючи на запитання про фінансування переходу на контракт, міністр поінформував, що в наступні чотири роки планується витратити понад 35 млрд грн на цей напрям.

"Що ж до самих обсягів фінансування безпосередньо професіоналізації армії, то протягом найближчих чотирьох років у цій сфері плануємо витратити понад 35 млрд грн у рамках 90 млрд грн, передбачених на утримання військ", - сказав він.

Повний текст інтерв'ю буде розміщено на сайті агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА