11:27 14.10.2013

Марш УПА в Києві відбудеться, незважаючи на спроби влади перешкодити свободівцям із регіонів приїхати до столиці - Іллєнко

2 хв читати
Марш УПА в Києві відбудеться, незважаючи на спроби влади перешкодити свободівцям із регіонів приїхати до столиці - Іллєнко

Марш боротьби УПА в Києві буде численним, незважаючи на спроби влади перешкодити свободівцям з інших регіонів потрапити до столиці, заявив народний депутат Андрій Іллєнко (фракція ВО "Свобода").

"Це створить певні проблеми, але не перешкодить проведенню акції. Думаю, буде приблизно так само, як і минулого року, а торішній марш УПА був найбільшою акцією з часів "помаранчевої" революції - в ній узяли участь близько 30 тис. людей", - заявив А.Іллєнко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Він також повідомив, що судової заборони на проведення акції немає, і Київська міська адміністрація вже навряд чи звертатиметься до суду щодо такої заборони.

"Якби хотіли заборонити, то звернулися б раніше", - пояснив народний депутат.

Прес-служба ВО "Свобода" заявляє, що "в різних областях України влада організувала масштабне цькування перевізників, щоб вони не везли свободівців на марш боротьби УПА" до столиці. Так, за інформацією об'єднання, Київське облуправління Державтоінспекції готується зупиняти автобуси з активістами, які їхатимуть до столиці, за 30-60 км від Києва.

Водночас у прес-службі КМДА повідомили, що, крім ВО "Свобода", до КМДА подали заявки на проведення заходів 14 жовтня кілька релігійних громадських організацій, але заявлена ними кількість учасників невелика. Від Комуністичної партії України або інших політичних партій заявки не надходили.

КМДА не має наміру звертатися до суду стосовно обмежень на проведення акцій 14 жовтня.

Як відомо, 14 жовтня відзначається 71-а річниця створення УПА. ВО "Свобода" цього дня вже кілька років проводить Марш УПА в столиці з вимогою визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною і проголосити цей день державним святом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА