15:10 27.08.2013

Міносвіти рекомендує не ставити оцінки учням початкової школи з музики, малювання та основ здоров'я

2 хв читати

Міністерство освіти і науки України настійно рекомендує вчителям не ставити оцінки з кількох предметів у початковій школі.

"Ми запропонували за новим стандартом не лише не оцінювати досягнення учнів перших класів, а й поширити цю практику на окремі предмети початкової школи, а саме: основи здоров'я, фізичну культуру, музичне мистецтво, образотворче мистецтво, "сходинки до інформатики", - заявив у вівторок у Києві міністр освіти і науки України Дмитро Табачник під час колегії міністерства, присвяченої стану готовності загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року.

При цьому він зазначив, що деякі вчителі з настороженістю сприймають скасування бального оцінювання, стверджуючи, що в такому випадку діти втрачають стимул до навчання.

"Думаю, що даремно", - наголосив Д.Табачник.

Водночас міністр пояснив, що в багатьох європейських країнах школярам деяких класів не виставляють бали під час навчання.

"Давайте вивчати власний досвід, досвід інших країн, навчати йому вчителів і, головне, - самі переконаємося і будемо переконувати вчителів, що без батогів і пряників можна навчати дітей хоча б деяких предметів у початковій школі", - заявив він.

Д.Табачник також зазначив, що початкова школа успішно перейшла на новий державний стандарт початкової загальної освіти в перших класах і готова до його впровадження у других класах.

"Не здійснилися залякування щодо вивчення з першого класу іноземної мови. Все необхідне для цього отримали і вчителі, і учні", - сказав він.

Міністр нагадав, що з 2012-2013 навчального року в українських школах запровадили обов'язкове вивчення іноземної мови з першого класу.

Водночас міністр зазначив, що недостатньо успішною була психологічна перебудова вчителів у зв'язку з введенням нового стандарту навчання першокласників.

Він звернув увагу, що цю проблему варто розглядати в контексті кожної школи окремо.

"Чому в перших класах продовжують ставити оцінки, задавати домашнє завдання, чому тримають у деяких школах весь урок за партами?", - звернувся Д.Табачник до аудиторії.

Він також нагадав, що з 2013-2014 навчального року учні других класів почнуть вивчення інформаційно-комунікаційних технологій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА