19:16 09.08.2013

Мельник переоформив на дружину частину майна, на яке накладено арешт

2 хв читати

На майно екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника рішенням суду накладено арешт, повідомив старший прокурор відділу процесуального керівництва Генпрокуратури Сергій Овчаренко.

"Він переоформив частину свого майна на дружину, на яке, до речі, вже було накладено арешт постановою Печерського районного суду", - сказав він журналістам у п'ятницю в Києві.

У свою чергу адвокат П.Мельника Руслан Місюна заявляє: "Те, що він переписав майно на свою дружину, я вам можу сказати - він розлучається зі своєю дружиною", - сказав він.

"Майно нажито у спільному шлюбі, й вона має право на 50% власності. Так, (арешт) накладено на все майно, але нам про це стало відомо вчора. Ми, звісно, оскаржуватимемо, тому що вони не мають права накладати арешт на майно чужої людини - його дружини колишньої, з якою він у розлученні... В людини були хороші стосунки, він розлучився, вони домовилися, що майно залишається їй", - зазначив адвокат.

Як повідомлялося, колишній ректор Національного університету Державної податкової служби П.Мельник утік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його в розшук.

П.Мельника затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав й отримав від двох українців хабарі розміром 40 тис. грн і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет, при цьому, за даними правоохоронців, процедура не була швидкою: правоохоронці ще налаштовували програму, без якої пристрій не працює. П.Мельник став першою високопоставленою особою та першим арештантом у Київській області, стосовно якого було застосовано такий спецзасіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА