15:57 09.08.2013

Мельник не міг за своїми документами залишити країну, вважають у МВС, але не виключають оголошення його в міжнародний розшук

2 хв читати

У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що колишній ректор Податкової академії Петро Мельник не міг за своїми документами виїхати з країни.

"Він перебуває в розшуку, за своїми документами залишити країну він не міг", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління зв'язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.

За його словами, міністр внутрішніх справ призначив службове розслідування у зв'язку з утечею П.Мельника, воно вже активно проводиться. Зокрема, оперативна група опитує людей, досліджує приміщення, де перебував колишній ректор Податкової академії. У МВС обіцяють найближчими днями відзвітувати про результати цього розслідування.

Відповідаючи на запитання щодо того, чи оголошуватимуть П.Мельника в міжнародний розшук, С.Бурлаков сказав: "Можливо. Наразі його оголошено в загальнодержавний розшук. Якщо будуть підстави, то його буде оголошено в міжнародний".

Оцінюючи ситуацію з появою форми запобіжного заходу у вигляді електронного браслета в разі домашнього арешту, в МВС вказують на її відповідність міжнародним стандартам. За словами С.Бурлакова, це передбачає новий Кримінально-процесуальний кодекс України, розроблений відповідно до міжнародних норм у цій сфері.

У зв'язку з набуттям чинності нового Кримінального процесуального кодексу, серед нововведень якого - впровадження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, Міністерство внутрішніх справ України закупило засоби електронного контролю (електронні браслети для відстеження пересування людини, щодо якої обрано запобіжний захід у вигляді арешту або домашнього арешту) на 19,2 млн грн.

За даними правоохоронців, наразі запобіжний захід у вигляді електронного браслета вже застосовано до понад 40 людей. Водночас П.Мельник став першою в Київській області й першою високопоставленою особою в Україні, стосовно якої було вжито такий захід.

Колишній ректор Податкової академії П.Мельник утік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його в розшук.

Як повідомлялося, П.Мельника затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав й отримав від двох українців хабарі розміром 40 тис. грн і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА