20:31 07.08.2013

Ялта має намiр стати головним цiлорiчним курортом Причорномор'я

2 хв читати

Ялта має всi потенцiйнi можливостi стати головним цiлорiчним курортом Причорномор'я, заявив мер мiста Сергiй Iлаш на прес-конференцiї з нагоди 175-рiччя Ялти.

"Поставлено завдання - зробити Ялту головним цiлорiчним курортом Причорномор'я. У курортнiй сферi - створити у Великiй Ялтi єдиний курортний простiр iз європейськими стандартами сервiсу, забезпечити гостям якiсний, рiзноманiтний вiдпочинок, а городянам - комфорт", - конкретизував С.Iлаш.

За його твердженням, сьогоднi розвиток мiста здiйснюється вiдповiдно до стратегiї економiчного та соцiального розвитку Великої Ялти до 2015 року, але цього року потрiбно розробити комплексну програму соцiально-економiчного розвитку Ялти на перiод до 2020 року в рамках стратегiї розвитку Автономної Республiки Крим на перiод 2011-2020 рокiв.

"Згiдно зi стратегiєю в перспективi Ялта - це мiсто зi стабiльно високим добробутом населення, розвиненою курортно-рекреацiйною iнфраструктурою, сферою послуг. Мiсiя Ялти - бути базовим центром України для цiлорiчного санаторно-курортного лiкування, оздоровчого вiдпочинку її населення, центром конгресного, спортивного та круїзного туризму", - уточнив С.Iлаш.

Говорячи про конкретнi напрями розвитку, мер повiдомив, що в соцiальнiй полiтицi, виходячи з нових умов, поставлено завдання - захистити соцiально вразливих людей i створити умови для зайнятостi працездатним городянам, у житлово-комунальному комплексi - системно модернiзувати iнфраструктуру ЖКГ, будувати нове житло та реконструювати наявний житловий фонд.

"В охоронi здоров'я поставлено стратегiчну мету - створити в Ялтi систему охорони здоров'я європейського рiвня. У дiловому життi завдання - забезпечити приплив iнвестицiй i ефективне пiдприємництво. У сферi екологiї - повернути Ялтi репутацiю чистого, охайного, зеленого та затишного мiста", - доповнив С.Iлаш.

Ялтинський мiський голова також наголосив на важливостi того, що за останнi пiвтора мiсяця поставлено низку амбiтних цiлей, зокрема - домогтися того, щоб Ялта стала самодостатнiм i найчистiшим мiстом в Українi.

"За 2013-2015 роки має бути створено такий економiчний потенцiал у розвитку Ялти, який дасть змогу збiльшити бюджет мiста та спрямувати додатковi кошти на вирiшення господарських i соцiальних проблем мiста", - сказав С.Iлаш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА