16:11 02.07.2013

Регіонал Марков ініціює заборону іноземцям усиновляти українських дітей

3 хв читати

Народний депутат України Ігор Марков (фракція Партії регіонів) пропонує парламенту заборонити іноземцям усиновляти українських дітей.

"Суть законопроекту полягає в тому, щоб встановити повну заборону всиновлення українських дітей іноземцями за кордон", - сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" автор законопроекту про заборону усиновлення іноземцями дітей, що є громадянами України, регіонал І.Марков у вівторок.

За словами депутата, єдиним виключенням можуть стати діти, родичі яких проживають за кордоном.

"Причини (написання законопроекту - ІФ) банальні, тому що з таким рівнем корупції, який сьогодні існує в нашій країні, відбувається банальна торгівля дітьми", - наголосив він.

На думку депутата, в цій ситуації не проводиться ніяке всиновлення, оскільки держава не може, у більшості випадків, відстежити долю таких дітей і не розуміє, що з ними відбувається після всиновлення та вивезення за кордон.

"Є дані про те, що, на жаль, є випадки, коли діти опиняються в педофільських кублах тощо (...) Тому я глибоко переконаний в тому, що країна, в якій спостерігається скорочення населення, не може собі дозволити роздавати десятками тисяч своїх громадян", - наголосив І.Марков.

За його словами, без сумніву, разом із введенням такої заборони необхідно ухвалити програму комплексної підтримки тих сімей, які всиновляють дітей, а також провадити масову роз'яснювальну роботу, пропагуючи всиновлення.

Депутат також зазначив, що має інформацію про те, що українці стикаються з ще однією перешкодою в усиновленні дітей - хабарництвом, тому для іноземців усиновити українську дитину набагато легше, бо вони можуть дати хабарі, які називають за всиновлення, а українці не в змозі зробити це.

І.Марков наголосив, що на сьогодні проблема набула таких масштабів, що "це стало цілою індустрією, цілим бізнесом, побудованим на всиновленні.

Відповідаючи на запитання про те, як вирішити проблему, що багато зарубіжних сімей усиновляють українських дітей із важкими захворюваннями, тоді як українські сім'ї не хочуть усиновляти таких дітей, І.Марков сказав: "Я вважаю, що держава має зробити все для того, щоб забезпечити таким діткам гідне існування в нашій країні. А ви ніколи не замислювалися, через що іноземці всиновляють дітей із важкими недугами? З гуманних міркувань чи з міркувань того, що не зовсім здорова або адекватна дитина просто не зможе реально пояснити, що з нею відбувається в цій сім'ї? Їй просто ніхто не повірить".

Він додав, що в пресі пишуть про велику кількість фактів знущання з дітей у прийомних сім'ях.

"У нас за цим просто ніхто не стежить", - сказав депутат.

І.Марков наголосив, що ця позиція про заборону всиновлення іноземцями українських дітей була одним із положень його передвиборної кампанії.

"Я вважаю, що якась статистика втрат у цьому плані недоречна. Якщо ми погоджуємося з тим, що 20-30% дітей ми просто не контролюємо заради того, щоб інші 70% жили, можливо, у більш нормальних умовах, мені здається, що це недоречно", - наголосив він.

І.Марков також зазначив, що для країни, в якій відбувається стрімке скорочення населення, цієї причини вже цілком достатньо для того, щоб припинити і в цьому напрямі втрату своїх громадян.

"Навіть отримавши виховання в інтернаті, дитбудинку, ця дитина буде громадянином України", - висловив переконання депутат.

За його словами, на сьогодні українська нація є вимираючою, а при цьому ще 10-15 тис. громадян України дозволяють вивозити за кордон.

І.Марков вважає, що від практики всиновлення українських дітей іноземцями необхідно відмовитися доти, доки не буде інструментів чіткого контролю за долею цих дітей і доки ми не стабілізуємо демографічну ситуацію в країні".

На момент обрання в жовтні 2012 р. до ВР у мажоритарному окрузі в Одесі І.Марков очолював партію "Родіна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА