20:13 25.06.2013

Голова КМДА заявляє, що громадський транспорт у Києві дуже збитковий, і не виключає подорожчання проїзду

2 хв читати

КП "Київпастранс" і "Київський метрополітен" щорічно зазнають збитків розміром понад 300 млн грн кожне, пише сайт газети "Сегодня" у вівторок із посиланням на голову Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Попова.

"У нас дуже складна ситуація з громадським транспортом у тому сенсі, що він працює дійсно збитково. І ми щороку виділяємо "Київпастрансу" понад 300 млн грн дотацій, щоб забезпечити виплату заробітної плати. Цього року і збитки метрополітену будуть приблизно на таку саму суму - близько 300 млн", - заявив О.Попов.

При цьому він не виключив підняття цін за проїзд у громадському транспорті в столиці, але зазначив, що для вирішення цього питання треба щонайменше півтора місяця, а відповідне рішення може бути ухвалено не раніше ніж восени. "Ми можемо говорити про зміну цін, але переходячи на нову систему оплати. Я маю на увазі, що для жителів Києва, які матимуть тривалі проїзні квитки - наприклад, на рік, півроку чи хоча б на місяць, - це буде набагато дешевше, ніж брати один квиток, одноразовий проїзд на один день. Таким чином, ми захистимо киян, якщо доведеться піднімати ціну", - зазначив О.Попов.

Крім того, він додав, що у разі підняття цін вартість проїзду для соціально захищених категорій населення найімовірніше залишиться незмінною.

О.Попов також розповів, що в транспортній сфері "ми, звичайно, віддаємо пріоритет розвитку метрополітену", а розвиток наземного транспорту здійснюватиметься за рахунок закупівлі та самостійного виготовлення рухомого складу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА