15:49 13.06.2013

Захарченко: В справі про вбивство харківського судді Трофимова з'явилася цікава оперативна інформація

2 хв читати

У розслідуванні справи про вбивство харківського судді Володимира Трофимова та членів його сім’ї з'явилася цікава оперативна інформація, але для завершення слідства потрібен ще час, заявляє міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

Відповідаючи на запитання журналістів у Києві в четвер про хід розслідування справи про вбивство харківського судді, міністр повідомив: "Я думаю, що правильно було б адресувати це питання Генеральній прокуратурі України. Учора заступник генпрокурора Віктор Войцишен заслухував розслідування цієї справи".

Водночас міністр уточнив: "Оперативна інформація, яка надходить мені, заслуговує на інтерес. Ми продовжуємо працювати. Міліція жодного дня не припиняла роботи у цій справі. До цього розслідування залучено всі найкращі сили".

Глава МВС зазначив, що такі злочини розкриваються непросто: "Це кваліфікований злочин. Він безумовно непростий для того, щоб дуже легко розкривався. Він перебуває у нас на контролі і, я думаю, що його розкриття - це справа часу".

Як повідомлялося, обезголовлені тіла судді Фрунзенського райсуду Харкова В.Трофимова, його дружини, сина та цивільної дружини сина було знайдено 15 грудня 2012 року в квартирі судді.

Триває досудове розслідування за п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України.

Слідство вважає, що найімовірніше вбивство було вчинено з метою заволодіння майном потерпілого (колекцією монет В.Трофимова). Розглядалася також версія вбивства у зв'язку з професійною діяльністю судді.

На початку березня міністр МВС Віталій Захарченко заявив, що правоохоронцям відомі прізвища осіб, причетних до вбивства.

"У нас є на сьогодні певна версія, на мій погляд, найреальніша для розкриття цього злочину. Ми шукаємо кількох осіб, які, на наш погляд, могли бути причетні до скоєння цього злочину. Тобто, ми вже знаємо імена та прізвища цих осіб. Ми ще не можемо стовідсотково сказати, що це вони. Але те, що вони були причетні до вчинення злочину, - в цьому ми упевнені", - сказав В.Захарченко.

Міністр також зазначив, що вбивство судді та його сім'ї не було помстою, оскільки суддя "не розглядав таких справ у суді, за які можна було б йому мстити".

О.Демченко очолив ГУ МВСУ в Харківській області в середині березня цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА