18:45 06.06.2013

СКМ заявляє про непричетнiсть до вiдновлення судової справи про приватизацiю "Криворiжсталi"

3 хв читати

Компанiя СКМ заявляє, що їй не вiдомi причини поновлення судової справи за позовом, поданим у 2005 роцi консорцiуму "Iнвестицiйно-металургiйний союз" (IМС), яким вiн оскаржив наказ Фонду держмайна про скасування виграної IМС у 2004 роцi приватизацiї 93, 02% акцiй ВАТ "Криворiжсталь" (Днiпропетровська обл.).

"Якщо коротко - ми не знаємо, чому справа восьмирiчної давнини знову пiдняли", - написала у своєму Facebook директор СКМ зi зв'язкiв з громадськiстю та комунiкацiй Наталiя Ємченко.

"Представники СКМ жодних заяв або клопотань до Господарського суду м. Києва не подавали i до суду не були", - зазначила вона.

Поiнформоване джерело пiдтвердило агентству "Iнтерфакс-Україна" iнформацiю про неявку представникiв IМС, як позивача, на судове засiдання у цiй справi 4 червня. За його словами, у зв'язку з цим слухання у справi перенесли на 18 червня.

Як повiдомлялося, Господарський суд Києва 22 травня вiдновив призупинену в 2005 роцi справу за позовом консорцiуму IМС, створеного СКМ Рiната Ахметова i "Iнтерпайпом" Вiктора Пiнчука.

Спочатку цю справу було порушено 22 березня 2005 року, а її розгляд було призначено на 19 квiтня 2005 року. Проте 19 квiтнi її було призупинено до вирiшення Господарським судом Києва по сутi iншої справи, в якому IМС оскаржив рiшення Кабiнету Мiнiстрiв про скасування приватизацiї "Криворiжсталi". У результатi 28 листопада 2005 року позов IМС до уряду залишили без розгляду.

До повторного продажу на вiдкритому конкурсi комбiнату компанiї Mittal Steel Р.Ахметов заявляв, що вiн вважає незаконним скасування рiшення про продаж меткомбiнату "Криворiжсталь" консорцiуму IМС, розраховуючи на перегляд цього рiшення в європейських судах i повернення пiдприємства консорцiуму.

Про намiр оскаржити в судовому порядку результати приватизацiйного конкурсу ранiше також заявляв "Смарт-холдинг" (Київ).

Консорцiум IМС у 2004 роцi придбав 93,02% акцiй "Криворiжсталi" на приватизацiйному конкурсi за 4,26 млрд грн (близько $800 млн). Обраний наприкiнцi 2004 року президентом країни Вiктор Ющенко i призначена на початку 2005 року прем'єр-мiнiстром Юлiя Тимошенко заявили про необхiднiсть перегляду пiдсумкiв цього конкурсу у зв'язку з антиконкурентними умовами приватизацiї, що призвело до значного заниження цiни угоди. Прокуратура оскаржила законнiсть продажу комбiнату, пiсля чого українськi суди скасували пiдсумки конкурсу.

Найбiльша в свiтi металургiйна компанiя Mittal Steel у жовтнi 2005 року придбала на конкурсi 93,02% акцiй ВАТ "Криворiжсталь" за 24,2 млрд грн за стартової цiни 10 млрд грн. Її конкурентами виступали Arcelor (яка пiзнiше приєдналася до Mittal Steel) i "Iндустрiальна група".

Водночас IМС оскаржив рiшення українських судiв у Європейському судi з прав людини, який прийняв скаргу до розгляду.

"ArcelorMittal Кривий Рiг" ("Криворiжсталь") - найбiльший виробник сталевого прокату в Українi. Спецiалiзується на випуску довгомiрного прокату, зокрема, арматури i катанки.

Р.Ахметов є власником найбiльшого українського холдингу СКМ, який виступає основним власником найбiльшого в країнi гiрничо-металургiйного холдингу "Метiнвест".

Активи В.Пiнчука об'єднанi в iнвестицiйно-консалтингову групу EastOne, одним з головних активiв якої є трубно-колiсна компанiя "Iнтерпайп".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА