16:43 05.04.2013

Суд визнав офіцера СБУ, який врізався у Феодосії у "швидку", потерпілим - ЗМІ

2 хв читати

Феодосійський міський суд зобов'язав слідчого визнати потерпілим офіцера СБУ Михайла Анісімова, який, керуючи іномаркою, врізався 9 березня у Феодосії в автомобіль "швидкої допомоги", внаслідок чого двоє медиків загинули, а водій дістав травм.

Як повідомляє сайт кримської газети "Кафа" http://kafanews.com/ із посиланням на адвоката постраждалого водія "швидкої" Сергія Мокренюка, М.Анісімов звернувся до прокуратури з заявою з проханням визнати його потерпілим, однак слідчий йому в цьому відмовив. Водночас Феодосійський міський суд ухвалив рішення, в якому зобов'язав слідчого визнати М.Анісімова потерпілим.

"Це рішення з точки зору закону оскарженню не підлягає", - цитує С.Мокренюка газета "Кафа".

Як повідомлялося, 9 березня у Феодосії на перетині Сімферопольського шосе і вул. Чкалова автомобіль Volkswagen Passat врізався в карету "швидкої допомоги", яка з увімкненими проблисковими маячками везла до лікарні пацієнта. Внаслідок ДТП "швидка" перекинулася, на місці загинула фельдшер 1986 р. н.

Чотирьох людей, зокрема лікаря, водія і пасажира "швидкої допомоги", а також водія іномарки госпіталізували до Феодосійської міської лікарні №1 із травмами різного ступеня тяжкості. Також постраждав пацієнт "швидкої допомоги" 1991 року народження, якого з діагнозом "кома з невідомої причини" транспортували до лікарні до потрапляння в ДТП.

У неділю, 10 березня, в лікарні помер лікар "швидкої допомоги" 1956 року народження через важкі травми, отримані внаслідок події.

За фактом аварії прокуратура Феодосії розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху), яке 14 березня було передано для подальшого розслідування до кримської військової прокуратури. Проведення досудового розслідування було доручено слідчому Феодосійської прокуратури з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері. При цьому військовий прокурор Криму взяв під особистий контроль розслідування ДТП у Феодосії.

Комісія територіального управління Держгірпромнагляду в АР Крим і Севастополі за підсумками спеціального розслідування обставин події ухвалила рішення вважати ДТП "груповим нещасним випадком, пов'язаним із виробництвом". У зв'язку з цим сім'ї двох загиблих медиків і постраждалий водій автомобіля "швидкої допомоги" отримають належні виплати та компенсації.

Водночас 4 квітня прес-секретар прокуратури Кримського регіону України з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Ольга Коробко повідомила, що військова прокуратура продовжує розслідування цієї ДТП. "Наразі проведено судово-медичні експертизи, допитано очевидців із місця ДТП, проводяться додаткові технічні експертизи", - зазначила О.Коробко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА