11:06 01.04.2013

Івано-Франківський облмуздрамтеатр достроково завершує театральний сезон і закривається на реконструкцію

2 хв читати

Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Івана Франка в неділю достроково завершує 74-й театральний сезон, щоб виконати реконструкцію приміщення.

Як повідомляє прес-служба театру, гроші від останньої цього сезону вистави "Готель двох світів" за мотивами п'єси Еріка Еммануеля Шмітта артисти перерахують на облаштування дитячого хоспісу в м. Надвірній.

Перша черга реконструкції театру передбачає перекриття даху, облаштування індивідуальної котельні, сучасних систем кондиціонування та освітлення, встановлення ліфта та спеціальних стільців для людей з особливими потребами тощо.

На ремонтні роботи, які планують завершити до жовтня поточного року, в обласному бюджеті передбачено близько 10 млн грн.

Останню реконструкцію в театрі здійснювали ще наприкінці 80-х років минулого сторіччя.

Під час ремонту колектив театру працюватиме у виїзному режимі. З 10 квітня він їде на гастролі до Львова з виставами "Ромео і Джульєтта" Вільяма Шекспіра і "Таксист-2" Рея Куні. У квітні артисти почнуть працювати над новими постановками "Трьох сестер" за Антоном Чеховим і "Пані міністерші" Браніслава Нушича. До наступного, ювілейного, 75-го сезону театр має намір поповнити свій репертуар виставами з української класичної та сучасної драматургії. У планах, зокрема, постановка "Назара Стодолі" до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Івано-Франківський облмуздрамтеатр ім. І.Франка свій перший театральний сезон розпочав у грудні 1939 року постановкою "Платона Кречета" за п'єсою Олександра Корнійчука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА