10:55 11.01.2013

Засудженим можуть дозволити користуватися мобільними телефонами

2 хв читати
Засудженим можуть дозволити користуватися мобільними телефонами

Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді затвердити правила користування мобільними телефонами засудженими, які відбувають покарання у виправних центрах, виправних колоніях мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами утримання та дільницях соціальної реабілітації.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України в п'ятницю, засуджені, яких утримують у зазначених установах, мають право носити цивільний одяг, користуватися грішми без обмежень і цінними речами, з дозволу адміністрації установи проживати зі своїми сім'ями в межах населеного пункту, де розташована установа, і купувати житло, виїжджати в короткочасні поїздки за межі установ, у зв'язку з чим заборона на придбання, зберігання і використання ними мобільних телефонів є нелогічною.

Крім того, під час перебування засуджених у короткочасних виїздах за межами виправних центрів неможливо контролювати використання ними засобів мобільного зв'язку.

Однак, для таких засуджених існуватиме кілька обмежень щодо користування мобільними телефонами. Зокрема, мобільні телефони, які засуджені матимуть при собі, в обов'язковому порядку мають бути зареєстровані в черговій частині установи в спеціальному журналі, кожен засуджений може зберігати при собі лише один мобільний телефон.

У разі виявлення у засудженого мобільного телефону, який не зареєстрований у черговій частині установи або понад встановлену кількість мобільних телефонів, такі телефони вилучатимуть та передаватися на склад установи для зберігання до звільнення засудженого.

В обох випадках, за порушення встановленого порядку відбування покарання до засуджених застосовуватимуть заходи стягнення. Інших обмежень щодо зберігання і використання засудженими мобільних телефонів не передбачається.

Як повідомлялося, відповідний проект змін до Кримінально-виконавчого кодексу України, ухвалений на засіданні уряду 19 грудні 2012 року та переданий на розгляд до парламенту, розроблено з метою гуманізації кримінально-виконавчого законодавства та приведення його у відповідність з міжнародними стандартами захисту прав та законних інтересів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА