11:58 21.11.2012

Глава Мінрегіону Близнюк, обраний депутатом, уже написав заяву про відставку

2 хв читати

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, який пройшов до парламенту, написав заяву про відставку президентові України Віктору Януковичу.

"Заяву на звільнення я президентові написав... Як вирішить президент, так і буде", - сказав А.Близнюк журналістам у Києві в середу.

"Я себе бачу в роботі: в парламенті робота і в уряді робота - я готовий її робити", - додав він.

Міністр юстиції Олександр Лавринович не зізнався, писав він аналогічну заяву чи ні. "Згідно з Конституцією, неможливо поєднувати депутатський мандат з іншою роботою, а у президента є право призначати членів Кабміну за поданням прем'єра та звільняти їх без будь-яких подань та заяв", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи написав він заяву про відставку президентові.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що членам уряду, які пройшли до парламенту, необхідно визначитися з місцем роботи, порадившись із президентом України Віктором Януковичем

Напередодні керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що всі міністри, які пройшли до парламенту нового скликання, приймуть депутатський мандат: "Я знаю одне - що на сьогодні всі міністри пишуть заяви і переходять на депутатську роботу".

Водночас він зазначив, що в майбутньому міністри, які перемогли на парламентських виборах, діятимуть залежно від формування більшості в парламенті та формування Кабінету Міністрів". Депутат також зазначив, що під час ухвалення рішень враховуватиметься також думка президента В.Януковича.

Народними депутатами обрано прем'єр-міністра М.Азарова, віце-прем'єра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, міністра юстиції України Олександра Лавриновича, міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка, міністра з питань надзвичайних ситуацій Віктора Балогу, віце-прем'єра - міністра транспорту та інфраструктури Бориса Колеснікова, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка, міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

Згідно із законодавством, обрані народними депутатами особи для отримання депутатського мандата мають у 20-денний термін (до 3 грудня) подати до ЦВК документи про звільнення з попереднього місця роботи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА