20:24 07.11.2012

Янукович підписав закон про введення акцизу на бензол EUR250/т і метанол EUR400/т

2 хв читати
Янукович підписав закон про введення акцизу на бензол EUR250/т і метанол EUR400/т

Президент України Віктор Янукович підписав закон про введення акцизного податку на бензол сирий кам'яновугільний і метанол технічний (метиловий спирт) на рівні EUR250 і EUR400 за тонну відповідно у використанні їх як компонентів моторних палив, зазначається на сайті президента в середу.

Минулого вівторка за відповідний законопроект № 11395 "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо ставок акцизного збору податку на речовини, які використовуються як компоненти моторних палив" проголосували 252 народних депутати.

Згідно з документом, у разі використання бензолу і метанолу в хімічній промисловості, речовини не обкладаються акцизним податком. При цьому видаються податкові векселі на термін до 90 днів, а Державна податкова служба контролює цільове використання бензолу і метанолу, створюючи на відповідних підприємствах спеціальні пости. Відвантаження бензолу і метанолу для потреб хімічної промисловості здійснюється в межах квот, встановлених Кабінетом Міністрів.

"Ухвалення цього законопроекту надасть можливість встановити державний контроль над реалізацією бензолу сирого кам'яновугільного та метанолу, зупинити діяльність із виробництва контрафактних моторних палив із додаванням бензолу і метанолу та призведе до збільшення надходжень до державного бюджету", - повідомила прес-служба уряду.

Згідно зі статистичними даними, протягом 2011 року на території України було вироблено орієнтовно 160 тис. тонн бензолу сирого кам'яновугільного. При цьому лише близько 34 тис. тонн бензолу було використано для на одержання продуктів органічного синтезу (хімічна промисловість).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

Блінкен: Мобілізація дасть змогу Україні зміцнити оборону і дасть відпочинок воїнам, які понад два роки на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА