14:53 07.11.2012

Перевибори в проблемних округах навряд чи відбудуться раніше за березень 2013 року - заступник голови ЦВК

2 хв читати
Перевибори в проблемних округах навряд чи відбудуться раніше за березень 2013 року - заступник голови ЦВК

Повторні вибори в проблемних округах можуть відбутися не раніше за березень 2013 року, вважає заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"Думаю, це навряд чи може бути раніше за березень, для цього є певні об'єктивні передумови", - заявив А.Магера журналістам у середу.

Він укотре наголосив, що проведення повторних виборів має бути врегульовано на законодавчому рівні. "Це можливо лише за умови законодавчого врегулювання підстав призначення повторних виборів - саме за тими обставинами, які виникли на сьогодні", - зазначив А.Магера.

На думку члена ЦВК, закон, який би врегулював цю проблему, має ухвалити Верховна Рада наступного скликання. Тому він не виключив, що ЦВК повторно звернеться до Верховної Ради з проханням законодавчо врегулювати цю проблему, але після набуття повноважень новим складом парламенту.

Як повідомлялося, 5 листопада ЦВК прийняла постанову, в якій визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів у п’яти одномандатних округах: №94, №132, №194, №197, №223. Крім того, ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів у цих округах та звертається до Верховної Ради стосовно ухвалення нею рішення щодо проведення повторних виборів у цих округах.

Верховна Рада на засіданні 6 листопада ухвалила постанову, згідно з якою запропоновано рекомендувати ЦВК призначити повторні вибори в п'яти одномандатних округах - №94, №132, №194, №197, №223. Згідно з постановою, ЦВК має визначити обсяг витрат на проведення повторних виборів. Кабінету Міністрів парламент рекомендує вжити заходів щодо фінансування повторних виборів.

Вибори народних депутатів за змішаною системою відбулися в Україні 28 жовтня: 225 народних депутатів обирали за партійними списками, ще 225 - у мажоритарних округах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА