11:22 23.10.2012

Аграрний фонд України з 1 листопада розпочне форвардні закупівлі зерна врожаю 2013 року

2 хв читати
Аграрний фонд України з 1 листопада розпочне форвардні закупівлі зерна врожаю 2013 року

Аграрний фонд України з 1 листопада розпочинає державні форвардні закупівлі продовольчої пшениці та жита, а також фуражного ячменю врожаю 2013 року.

Відповідне оголошення опубліковано в газеті "Голос України" 23 жовтня.

Згідно з повідомленням, загалом заплановано закупити за форвардом 1,3 млн тонн зерна. Мінімальна партія закупленої фондом пшениці становить 5 тис. тонн, жита - 500 тонн, ячменю - 1 тис. тонн.

Як повідомлялося, в першому півріччі поточного року Аграрний фонд уклав договори на постачання 876 тис. тонн зерна врожаю 2012 року на умовах форварда.

У вересні Кабінет Міністрів України вніс низку змін до порядку проведення державних форвардних закупівель зерна. Зокрема, переглянуто терміни проведення закупівель зерна, а також механізм розрахунку вартості форвардного біржового контракту.

Згідно з новою редакцією порядку, форвардні закупівлі передбачають придбання зерна у сільгосптоваровиробників на умовах авансового платежу в розмірі 50% від вартості зерна, розрахованої на підставі мінімальної інтервенційної ціни на момент укладення форвардного біржового контракту.

Водночас остаточний розрахунок за контрактом здійснюється за середньозваженими цінами рівноваги (фіксингу), які склалися протягом останніх трьох торгових сесій на Аграрній біржі та сертифікованих нею акредитованих товарних біржах на момент постачання, за вирахуванням середньозваженої відсоткової ставки за кредитами банків, наданими строком до одного року, визначеною на підставі інформації Національного банку.

Терміни постачання зерна та остаточного розрахунку визначаються згідно з умовами контракту. У колишньому порядку постачання зерна здійснювалися до 1 листопада, а остаточний розрахунок - до 1 грудня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА