16:47 22.10.2012

Путін і Янукович обговорюють відносини України з МС і газову тему

2 хв читати

Президент РФ Володимир Путін наголосив під час візиту свого українського колеги Віктора Януковича і пообіцяв обговорити на переговорах з ним, зокрема, газове питання і кооперацію в рамках Митного союзу. "Думаю, що ваш приїзд є своєчасним, мені дуже приємно, що ви підтримуєте регулярні контакти не лише на самому високому рівні, президентському рівні, але і на урядовому, міністерському, на рівні наших компаній, які один з одним працюють", - сказав В. Путін перед початком переговорів з В.Януковичем у вузькому складі в понеділок.

Він зазначив, що співпраця Росії та України успішно розвивається як у політичній сфері, міжнародних справах, так і в економіці - зростає товарообіг, відбувається подальша диверсифікація економічних зв'язків.

Також, за словами В.Януковича, сторони мають намір співпрацювати у галузі спільних запусків ракет.

"Наші відомства нарешті домовилися в питаннях космосу, про спільну роботу", - сказав український президент і зазначив, що йдеться про спільні запуски трьох ракет.

В.Янукович серед інших питань висловив бажання поговорити про "відносини з Митним союзом". Він висловив думку, що поглиблення співпраці з МС буде корисним товаровиробникам двох країн.

У свою чергу В.Путін зазначив, що питання приєднання до Митного союзу - це суверенний вибір держави, проте нагадав про глибокий ступінь кооперації між Росією та Україною, а також про таку об’єднувальну для двох країн сферу, як ринки збуту товарів.

"Це настільки важливо для перспектив, як російської, так і української економіки, що це природно - створювати особливі умови для розвитку коопераційних зв'язків", - сказав В.Путін.

В.Янукович також запропонував обговорити і газове питання, і президент Росії погодився з пропозицією.

На початку зустрічі президент України привітав В.Путіна з ювілеєм: "Хочу сказати, що після 60 нічого не змінюється, все залишається навіть ще кращим".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА