07:13 18.09.2019

Прокуратура оскаржує рішення суду відпустити Вілкула і Колеснікова на поруки, наполягає на їх арешті

2 хв читати
Прокуратура оскаржує рішення суду відпустити Вілкула і Колеснікова на поруки, наполягає на їх арешті

Прокуратура Дніпропетровської області оскаржує рішення Жовтневого районного суду м.Дніпро, згідно з яким народні депутати Верховної Ради VIII скликання фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул та Дмитро Колесніков були відпущені на поруки.

"Прокуратура Дніпропетровської області оскаржує рішення ..., яким колишньому голові Дніпропетровської ОДА і колишньому главі Агентства держмайна (двом екс-нардепам) обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки ... Прокуратура наполягає на обранні зазначеним особам запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури області.

Як повідомлялося, обом екс-нардепам оголосили підозру 5 вересня, після чого було розпочато їх розшук. Інформації про затримання будь-кого з них відтоді не було.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області повідомила, що Колеснікову і Вілкулу були оголошені підозри в скоєнні кримінальних злочинів за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Обох фігурантів прокуратура просила заарештувати, але Жовтневий райсуд Дніпра 17 вересня 2019 р вирішив відпустити їх на поруки.

Слідство встановило, що Колесніков, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, зробив "певні дії", в результаті чого стало можливим відчуження об'єктів нерухомості - виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Осади" в Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв.м, що завдало державі збитків розміром понад 16 млн грн.

Вілкул, перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, протягом 2011-2012 рр. видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га нібито з земель запасу с / г призначення (пасовища), а насправді - з земель колективної власності пайовиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району. Крім того, він видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, які перебували у власності ТОВ "АРТ ЛЕНД", із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА