12:45 05.02.2023

Дефіцит е/е знизився через збільшення виробництва та імпорту, обмеження плануються тільки на кілька годин – "Укренерго"

2 хв читати
Дефіцит е/е знизився через збільшення виробництва та імпорту, обмеження плануються тільки на кілька годин – "Укренерго"

 Дефіцит електроенергії дещо знизився завдяки збільшенню виробництва, проте зберігається на суттєвому рівні і все ще недостатній для покриття споживання в повному обсязі, повідомила НЕК "Укренерго".

"Після ремонту в мережу повернулися два блоки на теплових електростанціях. Одночасно один блок виведений в аварійний ремонт. Також протягом майже всієї доби відбувається імпорт електроенергії з інших країн", – описала ситуацію "Укренерго" у своєму щоденному оновленні в телеграм-каналі.

Водночас, за даними системного оператора, поступово зростає через посилення морозів споживання електроенергії, більш стрімке зростання якого очікується завтра з початком робочого тижня.

У компанії підтвердили раніше оприлюднену мережевими операторами інформацію про введення лімітів споживання областям тільки на період з 16:00 до 20:00.

Виняток - Київська та Одеська області, де є мережеві обмеження

Зокрема, в Одесі та прилеглих районах продовжують діяти аварійні відключення через масштабну аварію на одній з підстанцій "Укренерго".

У компанії запевнили, що разом з Одеською обласною військовою адміністрацією та обленерго її фахівці розробляють резервні схеми підключення Одеси та прилеглих районів, а ремонтні бригади "Укренерго" та обленерго цілодобово працюють для усунення наслідків аварії та якнайшвидшого відновлення енергопостачання.

Як повідомлялося, з ранку неділі, щоб уникнути аварій через перевантаження обладнання стабілізаційні відключення запроваджено в Голосіївському, Солом'янському та Печерському районах, а також на Лівому березі столиці. У Київській області обмеження будуть застосовані в Києво-Святошинському районі. Через аварію також тимчасово відсутнє світло у Фастівському та Васильківському районах Київської області.

Увечері п'ятниці, а потім вранці суботи на одній і з підстанцій "Укренерго" сталася масштабна аварія, внаслідок якої Одеса і Одеський район були знеструмлені. За даними на вечір, озвученими главою Міненерго Германом Галущенко, третина споживачів була підключена до мережі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

Дефіцит зовнішньої торгівлі України товарами в I кв.-2024 зріс на 10,4%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА