06:24 20.12.2022

Уряд допоміг Києву з погашенням єврооблігацій-2022 і продовженням рейтингів

2 хв читати
Уряд допоміг Києву з погашенням єврооблігацій-2022 і продовженням рейтингів

Уряд України звернувся до Національного банку України із клопотанням надати дозвіл Києву на погашення залишку виплат за єврооблігаціями 15 грудня цього року у розмірі $28,77 млн основного боргу та $2,16 млн відсотків.

"Повне та своєчасне виконання своїх боргових зобов'язань під час воєнного стану відіграє ключову роль у створенні позитивної кредитної історії м.Києва. Місто в грудні 2022р. має остаточно розрахуватися за своїми зовнішніми борговими зобов'язаннями. Нездійснення цього платежу може призвести до дефолту, додаткових витрат, пов'язаних із реструктуризацією боргу, збільшення витрат на обслуговування боргу та втрату репутації надійного емітента", – зазначив уряд у розпорядженні №1120 від 9 грудня, оприлюдненому на його сайті.

Згідно з ним, Київ раніше вже своєчасно погасив решту боргу за цими єврооблігаціями, сумарно випущеними на $115,07 млн під 7,5% річних.

Крім того, уряд також звернувся до Нацбанку сприяти оплаті Києвом послуг рейтингових агентств: $30 тис. агентству Fitch, $50,2 тис. агентству Moody`s і $35 тис. агентству S&P.

Кабмін пояснив необхідність підтримки рейтингових оцінок міста двома договорами з ЄБРР та обігом на ринку трьох випусків внутрішніх облігацій міста на 1,1 млрд грн.

Як повідомлялося, згідно з постановою НБУ від 24 лютого 2022 року №18 "Про роботу банківської системи у період запровадження воєнного стану" банкам забороняється здійснювати транскордонне переведення валютних цінностей з України…., крім випадків їх здійснення на підставі окремих дозволів (рішень) Національного банку, ухвалених на підставі розпоряджень Кабінету Міністрів. Розпорядження повинне містити, зокрема, клопотання про надання дозволу на проведення відповідної валютної операції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

ЄС може виділити Україні EUR1,5 млрд у квітні та EUR1,9 млрд у травні за Ukraine Facility

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА