09:32 11.11.2022

Нова онлайн-місія МВФ за моніторинговою програмою з Україною стартувала в п'ятницю

2 хв читати
Нова онлайн-місія МВФ за моніторинговою програмою з Україною стартувала в п'ятницю

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з Гевіном Греєм розпочинає у п'ятницю дискусії з представниками України в контексті продовження обговорення запиту влади щодо Моніторингової програми з залученням Ради виконавчих директорів МВФ (PMB).

"Діалог спиратиметься на результати зустрічей, проведених минулого місяця у Відні. Робота місії відбуватиметься в онлайн-режимі", - йдеться в повідомленні постійного представника МВФ в Україні Ваграма Степаняна.

На початку цього тижня голова НБУ Андрій Пишний зазначав, що місія, як очікується, триватиме до 17 листопада і сформулює остаточні домовленості для можливості затвердження PMB Радою директорів фонду на початку грудня.

За його словами, ці технічні дискусії за участю керівництва Нацбанку і Мінфіну "повинні будуть напрацювати контур програми, яка ляже в основу плану дій НБУ на найближчі роки і, ймовірно, стане основою програми розширеного фінансування, на яку команда України розраховує".

Він нагадав, що 17-20 жовтня у Відні місія МВФ, НБУ і Мінфін консолідували позицію монетарно-фіскальної політики.

"У Моніторинговій програмі буде викладено політичні наміри влади щодо підтримки макроекономічної та фінансової стабільності і представлено оцінку потреб у зовнішньому фінансуванні на 2023 рік", - зазначав за підсумками роботи місії у Відні її глава Гевін Грей.

"Отже, Моніторингова програма також стане міцним якорем для макроекономічної політики, додатковим каталізатором донорської підтримки й допоможе підготувати шлях до повноцінної програми фонду", - зазначив він.

Україна розраховує, що на початку 2023 року після одного-двох переглядів негрошової PMB вдасться перейти до стандартної програми розширеного фінансування EFF з можливістю фінансової підтримки бюджету та платіжного балансу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА