20:09 27.09.2022

В Україні від початку року зафіксовано сім спалахів АЧС

1 хв читати
В Україні від початку року зафіксовано сім спалахів АЧС

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів від початку 2022 року зареєструвала в Україні сім спалахів африканської чуми свиней (АЧС), з яких три випадки сталися в Сумській області, та по одному у Київській, Чернігівській, Житомирській та Кіровоградській областях.

Як повідомляється на сайті відомства у вівторок, джерелом для трьох спалахів захворювання стали домашні свині, двох – дикі свині та ще двох – інфіковані АЧС об'єкти.

За даними відомства, у всіх випадках після підтвердження діагнозу АЧС Служба проводила заходи відповідно до чинної інструкції з профілактики та боротьби з АЧС, що наказує введення карантинних обмежень, вилучення та знищення всіх сприйнятливих тварин із зони захворювання, контроль за переміщенням вантажів із неблагополучних. карантинних постів, дезінфекцію та дератизацію, моніторинг стану дикої фауни та домашніх свиней.

Держпродспоживслужба нагадала, що власники свиней і ветеринарні фахівці зобов'язані передавати їй інформацію про випадки захворювання на АЧС до територіальних органів служби.

Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) – контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней, вперше зафіксоване у 1903 році у Південній Африці. АЧС не піддається лікуванню та вакцинопрофілактиці, зупинити поширення вірусу можна лише карантинними заходами. АЧС безпечний для людини, але тягне за собою економічні збитки, оскільки всі тварини в осередку зараження мають бути знищені.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКРЕКП ухвалила постанову для стимулювання будівництва нової генпотужності та energy storage

Експорт української кукурудзи в червні досяг 2,2 млн тонн, у липні-серпні знизиться в очікуванні нового врожаю - аналітики

Кабмін схвалив Національний план з енергетики та клімату – заступник міністра економіки

"Київтеплоенерго" відремонтувало понад 50% запланованих до ремонту у 2024р 1300 будинкових лічильників тепла

СЕО титанової "Велти" Бродський зацікавився подробицями санкцій на активи Фірташа в частині Мотронівського ГЗК

Офіційний курс гривні у вівторок послабився ще на 10 коп. - НБУ

ЗРОСТАННЯ ВВП УКРАЇНИ В I КВ.-2024 ПРИСКОРИЛОСЯ ДО 6,5% - ДЕРЖСТАТ

Держава надала максимальне "зелене світло" для розвитку розподіленої генерації - голова Держенергонагляду

"Укренерго" підтвердило інформацію про застосування 25 червня графіків відключень е/е цілу добу

УКАБ наполягає на поновленні АМКУ справи про зловживання "УЗ" монопольним становищем на ринку вантажоперевезень агротоварів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА