17:08 27.08.2021

"Укрзалізниця" планує закупити 10-20 нових електричок для роботи у приміському напрямку навколо Києва

1 хв читати
"Укрзалізниця" планує закупити 10-20 нових електричок для роботи у приміському напрямку навколо Києва

АТ "Укрзалізниця" планує розпочати оновлення пасажирського приміського сполучення із закупівлі 10-20 нових електричок для роботи навколо Києва, про це в інтерв'ю Mintrans розповів в. о. члена правління "Укрзалізниці", директор філії "Пасажирська компанія" Олександр Перцовський.

"На стартовому етапі ми говоримо про 10-20 поїздів, які обслуговуватимуть приміський напрямок навколо столиці. Далі - більше. Можливо, не скрізь це буде єдиний формат, оскільки є різні потреби передмістя у всій країні та різні інфраструктурні особливості", - заявив він.

Перцовський також повідомив, що наразі компанія тестує електрички виробництва швейцарської компанії Stadler, готується до великого міжнародного тендеру на електропоїзди, деталізує технічне завдання.

"Stadler - це той гравець, який вже заявив про готовність локалізуватися в Україні. У компанії вже є успішний досвід у Східноєвропейських країнах. В Україні є велика база виробників вагонних меблів, кабінного обладнання, скла, різного електронного обладнання, за рахунок цього у нас може бути локалізація навіть вище, ніж Stadler досяг у тій самій Білорусі", - зазначив директор філії УЗ "Пасажирська компанія".

Як повідомлялося, раніше Міністерство інфраструктури, АТ "Укрзалізниця" і Stadler CIS AG, Stadler Rail AG (Швейцарія) та Швейцарське агентство зі страхування експортних ризиків SERV підписали Меморандум про взаєморозуміння, який визначає засади співпраці та механізм спільної роботи сторін з питань розвитку сектору залізничного транспорту в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА