10:47 29.01.2021

"Нафтогаз" уклав перші угоди з газзбутами на постачання газу населенню в лютому за граничною ціною

2 хв читати
"Нафтогаз" уклав перші угоди з газзбутами на постачання газу населенню в лютому за граничною ціною

ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" уклало перші угоди зі збутовими компаніями на постачання газу побутовим споживачам (населенню) в лютому на спеціальних умовах.

"Комерційну пропозицію підготовлено у зв'язку з ухваленням постанови Кабінету Міністрів України №25 від 18 січня 2021 року про впровадження граничної ціни на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 грн/куб. м. Документ направлений всім зацікавленим постачальникам газу для потреб населення", - йдеться у прес-релізі "Нафтогазу".

Умови оплати, зокрема, передбачають наявність рахунків із договірним списанням цільового використання коштів, що надійшли від побутових споживачів як оплата газу, і часткову передоплату.

"Нафтогаз Трейдинг" звірить фактичне споживання газу населенням із об'єктивними даними обліку та місцями розташування. Непідтверджені обсяги покупець зобов'язаний оплачувати за цінами, розрахованим за формулою з прив'язкою до котирувань на європейських газових хабах", - зазначили у НАК.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", представники Асоціації постачальників енергоресурсів (АПЕ), до якої входять 30 компаній, поки що не готові укладати угоди з "Нафтогазом" на таких умовах.

Як повідомлялося, з 1 серпня 2020 року з НАК "Нафтогаз України" знято спеціальні зобов'язання з продажу газу для його подальшого постачання побутовим споживачам.

На тлі зростання цін на газ на європейських ринках через значні холоди Кабінет Міністрів України постановою №25 від 18 січня 2021 року впровадив граничну ціну газу для побутових споживачів (населення) розміром 6,99 грн/куб. м у лютому-березні 2021 року. Для можливості встановлення граничної ціни на природний газ уряд вніс його до переліку соціально значимих товарів.

"Нафтогаз" повідомив, що його газопостачальна компанія (ГПК) готова постачати газ на таких умовах. Для клієнтів ГПК, що раніше оформили тарифний план "Річний", вартість газу не зміниться і становитиме 4,73 грн, 5,24 грн і 6,45 грн за куб. м, відповідно до умов договорів.

ГПК, як "постачальник останньої надії" (ПОН), також постачатиме газ усім побутовим споживачам, постачальник яких не зможе або відмовиться забезпечити своїх клієнтів газом за встановленою урядом на лютий-березень граничною ціною - 6,99 грн/куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА