16:42 26.12.2019

Мінцифри відкрило дані з реєстру дозвільної документації ДАБІ

2 хв читати
Мінцифри відкрило дані з реєстру дозвільної документації ДАБІ

Міністерство цифрової трансформації України (Мінцифри) оприлюднило на державному веб-порталі відкритих даних Єдиний реєстр дозвільних документів у сфері будівництва Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) України.

"Сьогодні, як і обіцяли, відкрили один із найбільш корупційних реєстрів України - будівельний реєстр Держархбудінспекції. Я дуже багато чув легенд про цей реєстр, але повірте, те, що ми побачили, працюючи над відкриттям даних, перебільшило всі погані плітки. Поганий стан даних, явні сліди багаторазового переписування даних, приховування даних... і все це супроводжувалося дуже цікавими коментарями одразу в реєстрі", - повідомив віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Реєстр містить документи, що надають право на виконання підготовчих і будівельних робіт та свідоцтв про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів.

Як написав Федоров на своїй сторінці у Facebook, реєстр містить дані за 2013-2019 рр. у форматі csv. Зокрема, він містить 31 поле з даними про замовників, проектувальників і підрядників із кодами ЄДРПОУ, про авторський та технічний нагляд, характеристики забудови і клас наслідків, а також дані про адресу, кадастровий номер тощо.

"Усе це дозволить забезпечити повну прозорість процесу будівництва та публічний антикорупційний контроль, а також використовувати ці дані для створення та розвитку наявних крутих громадських та комерційних сервісів, на кшталт Monitor.Estate, Nora або "Мапа реновації" тощо. Наприклад, тепер є можливість перевірити наявність дозволу на будівництво в твоєму районі, перевірити, хто будує чи маж довгобуди вже, подивитися експертну організацію та її історію", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА