11:02 08.05.2019

"Укренерго" завершило випробування ТЕС, ТЕЦ і ГЕС для дослідження можливості синхронної роботи з ENTSO-E

2 хв читати
"Укренерго" завершило випробування ТЕС, ТЕЦ і ГЕС для дослідження можливості синхронної роботи з ENTSO-E

НЕК "Укренерго" завершило цикл випробувань генерувального обладнання ТЕС, ТЕЦ і ГЕС із регулювання частоти і потужності в рамках програми дослідження можливості синхронної роботи енергосистем України та Молдови з ENTSO-E (Європейська мережа системних операторів передання електроенергії).

Відповідно до прес-релізу компанії, протягом трьох місяців було проведено дев'ять типів випробувань на 11 блоках восьми електростанцій країни. Результати роботи регулювальної апаратури буде передано консорціуму системних операторів ENTSO-E з метою створення математичної моделі енергосистеми для моделювання її роботи і проведення досліджень сталих режимів і динамічної стійкості.

"Ці дослідження, в свою чергу, дозволять оцінити можливість синхронної роботи енергосистеми України та Молдови з ENTSO-E і на цьому етапі визначать необхідність додаткових технічних заходів для їх інтеграції", - зазначили в НЕК.

Випробування проводилися за консалтингової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), як консультант виступила Енергетична асоціація США (USEA).

Як повідомлялося, в квітні 2018 року Україна та Молдова підписали меморандум про співпрацю і спільні дії між профільними міністерствами двох країн, спрямовані на забезпечення євроінтеграційних процесів із досягнення можливості синхронної роботи енергосистем України та Молдови з ENTSO-E.

У червні 2017 року голова "Укренерго" Всеволод Ковальчук уклав угоду про умови майбутнього об'єднання енергосистем України та Молдови з ENTSO-E (Європейська мережа системних операторів передання електроенергії). У липні угода набула чинності після її підписання необхідною кількістю європейських системних операторів.

Кінцевий термін виконання Україною заходів каталогу вимог для приєднання ОЕС країни до енергосистеми континентальної Європи настає в липні 2022 року.

Документ складається з трьох основних частин: каталогу вимог (безумовне виконання яких необхідне для ухвалення рішення про об'єднання енергосистем); переліку необхідних додаткових досліджень; "Дорожньої карти".

ENTSO-E (European Network of Transmission System Operators for Electricity) створено в 2009 році. Об'єднала шість галузевих асоціацій, що існували на той час: ATSOI, BALTSO, ETSO, NORDEL, UCTE і UKTSOA, до яких входить 41 системний оператор із 34 країн.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства фінансів, але буде перетворено в закрите акціонерне товариство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА