14:30 23.10.2018

Moneyveo закликає закрити персональні дані в системі ProZorro для запобігання випадкам фальсифікації

2 хв читати
Moneyveo закликає закрити персональні дані в системі ProZorro для запобігання випадкам фальсифікації

 Мікрофінансова організація Moneyveo наголошує на необхідності обмеження доступу до персональних даних у системі ProZorro з огляду на наявні випадки шахрайства з використанням таких даних.

"Ми активно працюємо з правоохоронними органами для пошуку шахраїв, які скористалися персональними даними учасників системи ProZorro. Окреме питання також до системи ProZorro, де персональні дані доступні всім без винятку", - написав директор із маркетингу Moneyveo Максим Параска в соцмережі Facebook у відповідь на заяву співзасновника компанії DroneUA Валерія Яковенка про шахрайство з його персональними даними.

"Інтернет-сайт Moneyveo.UA видав кредит третім особам, які оформили договір на моє ім'я. Про це я дізнався випадково... Договір відкрито за документами, розміщеними на сайті ProZorro", - написав В.Яковенко.

"І яке було моє здивування, коли я виявив, що два пільгових овердрафти за моїми картками на загальну круглу суму просто випарувалися. Тобто вся кредитна історія, накопичена моєю зарплатою, мільйонами гривень сплачених податків канули в лету", - додав він.

Співзасновник DroneUA підозрює, що, можливо, під час оформлення онлайн-договору не відбулося звірки імені власника банківської карти й імені, зазначеного в наданих документах.

"Деякий час тому в нас була можливість отримувати кредит на карту "на пред'явника". Але наразі такої можливості немає - ми реалізували звірку власника карти багатьох банків і заявника. Все відбувається автоматично", - прокоментував М.Параска.

У свою чергу перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов зазначив, що приховування персональних даних у системі електронних закупівель призведе до збільшення корупційних ризиків: "Це відкриває більш прямі та очевидні способи шахрайства на тендерах. Тому ми твердо дотримуємося ідеї, що вся інформація має бути відкритою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА