15:04 21.09.2018

Мінрегіон України може дозволити вбудовані початкові школи

1 хв читати
Мінрегіон України може дозволити вбудовані початкові школи

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає можливість дозволити в державних будівельних нормах (ДБН) проектувати у житлових комплексах вбудовані школи, повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе.

"Мінрегіон зараз розглядає таке питання - дозволити проектувати початкові школи, вбудовані в житлові будинки (на кшталт дитячих садків, норма про які вже міститься в оновлених ДБН, що набудуть чинності з 1 жовтня)", - написав Л.Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook

За його словами, міністерство планує чітко прописати в вимогах до вбудованих шкіл необхідний рівень шумової ізоляції, інсоляції, пожежної безпеки, рекуперації, висоту стель, наявність спортзалу тощо.

"В Україні є великий брак шкіл і дитсадків, особливо в великих містах, в центральних районах. З 1 жовтня в дію вступають оновлені ДБН, які містять норму про можливість проектувати невеликі дитсадки, вбудовані в житлові будинки. Проектування за аналогічним принципом невеликих початкових шкіл - це компроміс, який дійсно може вирішити важливу соціальну проблему", - зазначив заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА