18:07 26.06.2018

Вільнюс вводить туристичний податок з 1 липня

1 хв читати
Вільнюс вводить туристичний податок з 1 липня

 У столиці Литви Вільнюсі з 1 липня 2018 року з гостей міста стягуватимуть податок у розмірі 1 євро з людини за ніч в готелі або іншому туристичному об'єкті розміщення, повідомляє портал Vilnius-Tourism.

"Починаючи з 1 липня 2018 року Вільнюс вводить туристичний податок, який становить 1 євро з людини за ніч. Він поширюється на всіх гостей міста, які користуються послугами з розміщення. Податок спрямований на підвищення конкурентоспроможності, поліпшення інфраструктури туризму і відпочинку Вільнюса", – йдеться в повідомленні.

Оплата буде зніматися під час купівлі номера готелю, в чеку податок зазначатимуть окремим рядком.

За даними порталу, туристичний податок не стягуватиметься з хворих, чиє лікування оплачує держава, з осіб молодших за 18 років і старших (за підтвердження навчання в школі), з інвалідів (з рівнем працездатності 0-40%). Також податок не сплачуватимуть особи, які орендували житло в столиці на тривалий термін (від місяця) і групи осіб, що здають в оренду десять або більше кімнат, для яких звільнення від сплати діє до 1 січня 2019 року.

Дедалі більше міст та курортів вводять податок для туристів. Такий податок вже діє в популярних містах Німеччини, Італії, Іспанії, Балеарських островів, Голландії та Франції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА