11:30 18.06.2018

МЕРТ стурбований наміром міськради Дніпра скасувати допорогові закупівлі на суму понад 3 тис. грн через Prozorro

2 хв читати
МЕРТ стурбований наміром міськради Дніпра скасувати допорогові закупівлі на суму понад 3 тис. грн через Prozorro

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов стурбований наміром міської ради Дніпра розглянути питання скасування допорогових закупівель на рівні не нижче 3 тис. грн через систему "Prozorro" і відзначає схожі тенденції в інших містах.

"Депутати ініціювали винесення цього питання на чергову сесію міськради. Очікуємо, що це питання буде розглядатися в середу. Але воно вже розглядалося місяць тому. Тоді позицію вдалося відстояти. Зусиллями мера (Бориса Філатова - ІФ) були додані туди так звані "депутатські кошти" , тобто кошти, які надаються депутатам і вони далі їх розподіляють на свій виборчий округ", - сказав він під час прес-конференції в понеділок.

За словами М.Нефьодова, схожі процеси відбуваються також у низці інших міст.

Як зазначила в.о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило, 80% міських закупівель - допорогових.

"Відтоді, як ми приєдналися до "Prozorro" в 2016 році, 31 тис. закупівель пройшли через цю електронну систему. Економія становила близько 821 млн грн. При чому 80% цих закупівель - це допорогових закупівлі, тобто на суму не більше 200 тис. грн", - сказала вона.

За словами Я.Мерило, такі тенденції характерні для міст, де депутати міськради входять одночасно до виконавчого комітету міста.

ProZorro - група електронних майданчиків, об'єднаних у єдину систему із спільним пулом постачальників. У квітні 2016 року розпочався перший етап впровадження електронної системи держзакупівель, а з 1 серпня 2016 року використання електронної системою стало обов'язковим для інших державних замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА