12:54 15.05.2018

"Лабораторія Касперського" перенесе до Швейцарії зберігання та обробку даних користувачів у Європі та ще п'яти регіонах світу

2 хв читати
"Лабораторія Касперського" перенесе до Швейцарії зберігання та обробку даних користувачів у Європі та ще п'яти регіонах світу

"Лабораторія Касперського" має намір перенести до Швейцарії зберігання і обробку даних користувачів у Європі та ще п'яти регіонах світу, випливає з прес-релізу антивірусної компанії. Рішення прийнято в рамках реалізації глобальної ініціативи інформаційної відкритості (Global Transparency Initiative), яку "Лабораторія Касперського" запустила в жовтні 2017 роки після звинувачень в кібершпіонажу з боку американської і британської влади.

Зокрема, до кінця 2019 року "Лабораторія Касперського" відкриє в Цюріху центр обробки даних користувача - там буде зберігатися і оброблятися інформація, яку компанія отримує за згодою своїх користувачів з Європи, Північної Америки, Сінгапуру, Австралії, Японії і Південної Кореї. У перспективі там будуть зберігатися дані від клієнтів і з інших країн. Зберігання та обробка даних буде здійснюватися під наглядом сторонньої незалежної організації.

До кінця 2018 року "Лабораторія Касперського" також планує перенести до Швейцарії системи для збирання своїх антивірусних продуктів і їх оновлень з вихідного коду, розробленого в R&D-центрах в різних країнах. Програмне забезпечення (ПО) і цілісність його вихідного коду буде проходити перевірку з боку незалежних експертів з відповідними компетенціями - довіреними партнерами компанії і зацікавленими особами з держструктур. Цей захід стане додатковою верифікацією готового продукту.

У "Лабораторії Касперського" розповіли "Інтерфаксу", що вартість проекту з перенесення частини ключових операцій в Швейцарію становить $12 млн. При цьому в компанії не розкривають, яка частка призначених для користувача даних від усієї клієнтської бази "Лабораторії Касперського" буде зберігатися в Швейцарії.

У Швейцарії "Лабораторія Касперського" також відкриє свій перший Центр прозорості (Transparency Center). Раніше "Лабораторія Касперського" заявляла, що до 2020 року відкриє три таких центри - в Європі, США і Азії - в рамках ініціативи інформаційної відкритості.

Раніше нідерландські ЗМІ з посиланням на лист глави Мін'юсту до парламенту повідомили, що уряд країни прийняв рішення відмовитися від продукції "Лабораторії Касперського".

Минулого року влада США ввела заборону на використання продукції "Лабораторії Касперського" в американських державних структурах через можливих зв'язків компанії з російськими спецслужбами. А британський Національний центр кібербезпеки рекомендував відомствам, що відповідають за нацбезпеку, не використовувати продукцію компанії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА