16:07 21.11.2017

Держгеонадра призупинило ліцензію "Укргазвидобуток" на Островерхівське родовище

2 хв читати
Держгеонадра призупинило ліцензію "Укргазвидобуток" на Островерхівське родовище

Державна служба геології та надр України наказом №474 від 30 жовтня 2017 року призупинила ПрАТ "Укргазвидобуток" дію спеціального дозволу на користування надрами на Островерхівському газоконденсатному родовищі (Харківська обл.), повідомила прес-служба Smart Energy.

У компанії вважають, що зауваження Держгеонадра, які стали приводом для призупинення спецдозволу за результатами проведеної у вересні позапланової перевірки, є необґрунтованими. "Раніше "Укргазвидобуток" уже надав державній службі детальні пояснення щодо відсутності порушень", - зазначають у прес-службі.

Водночас компанії повідомили, що наказом №486 від 30 жовтня відновлено дію спецдозволу, призупиненого раніше наказом №332 від 28 липня 2017 року.

"Саме через цей наказ 5 жовтня поточного року з грубим порушенням процесуальних норм був заарештований директор ПрАТ "Укргазвидобуток" Вадим Мохов, який добровільно приїхав на зустріч зі слідчим. Наразі його випустили з СІЗО під заставу", - йдеться в повідомленні.

У Smart Energy звертають увагу, що "Укргазвидобуток" є одним із постачальників газу до Харківського міського кільця, і призупинення видобутку ускладнить газопостачання міста.

"Частка компанії в загальному обсязі становить 10%, або 300 тис. кубометрів, на добу. Отже, стабільність проходження опалювального сезону в Харкові зараз перебуває під питанням. Якщо робота компанії не буде відновлена найближчим часом, у зв'язку з прогнозованим похолоданням "недогрів" може отримати усе місто-мільйонник", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в "Смарт-Холдингу" переконані, що затримання голови "Укргазвидобутку" є продовженням системного тиску силових структур на бізнес холдингу та його акціонера - опозиційного політика Вадима Новинського, підприємства якого протягом усього року зазнають необґрунтованих перевірок, обшуків, відбуваються арешти рахунків та акцій, висуваються підозри менеджменту.

"Смарт Енерджі" - керуюча компанія у складі групи "Смарт-Холдинг" В.Новинського, відповідає за розвиток проектів у сфері видобутку вуглеводнів та альтернативної енергетики.

До нафтогазового напряму групи входить британська компанія з активами в Україні Regal Petroleum, а також газодобувні компанії ПрАТ "Укргазвидобуток" і ТОВ "Пром-Енерго Продукт".

"Укргазвидобуток" здійснює розробку Островерхівського газоконденсатного родовища в Харківській області. Компанія має спеціальний дозвіл на розробку родовища терміном дії до 2027 року. Поточні запаси компанії за категоріями С1+С2 становлять 8,4 млрд куб. м газу і 0,7 млн тонн конденсату. Перспективні ресурси підприємства оцінюються додатково у 2,2 млрд куб. м газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА