17:18 14.11.2023

Членом ради директорів "Київстар" став ексдержсекретар США Майк Р. Помпео, очолив раду - Каан Терзіоглу

3 хв читати
Членом ради директорів "Київстар" став ексдержсекретар США Майк Р. Помпео, очолив раду - Каан Терзіоглу

Глобальний цифровий оператор VEON Ltd, власник найбільшого оператора мобільного зв'язку в Україні ПрАТ "Київстар", оголосив, що членом Ради директорів компанії в Україні став ексдержсекретар США Майк Р. Помпео, главою ради став гендиректор VEON Group Каан Терзіоглу.

"Колишній держсекретар США Майк Р. Помпео долучився до ради директорів "Київстар", українського дочірнього підприємства VEON, як незалежний виконавчий директор. Секретар Помпео долучився як партнер Impact Investments, нещодавно створеної ним у США стратегічної та фінансової консалтингової та інвестиційної фірми, яка прагне розвивати довгострокові партнерські стосунки з провідними світовими компаніями в різних сферах і регіонах. Крім того, генерального директора VEON Group Каана Терзіоглу призначено головою Ради директорів "Київстар", - зазначено в повідомленні.

Зазначається, що зміни в раді директорів "Київстар" є "відображенням відданості VEON Україні, відродженню і відновленню країни".

"VEON зробила чіткий вибір - служити Україні через свою дочірню компанію "Київстар", герої якої підтримували зв'язок між Україною та українцями в найтемніші дні війни. І вона продовжує служити Україні, підтримуючи доступність мобільної мережі на рівні 94%", - наводяться в повідомленні слова гендиректора VEON Group і глави правління "Київстар" Каан Терзіоглу.

Він привітав держсекретаря Помпео в наглядовій раді "зіркової компанії", яка "має потужну підтримку стейкхолдерів у США".

"Ми з нетерпінням очікуємо на знання та досвід, які секретар Помпео передаватиме компанії "Київстар", як активний і незалежний невиконавчий член правління "Київстар", - наголосив Терзіоглу.

"Я з гордістю приєднуюся до VEON і "Київстар" у їхній унікальній службі народу України, наданні такого необхідного зв'язку та цифрових послуг у сферах здоров'я, освіти, розвитку бізнесу та розваг. Я також вітаю материнську компанію "Київстар" - VEON за її лідерство в інвестуванні в Україну, її власну довгострокову відданість та ініціативу "Інвестуйте в Україну ЗАРАЗ", - процитовано в повідомленні слова Помпео.

Саме завдяки приватному підприємництву та інвестиціям Україна забезпечить своє економічне майбутнє та успіх, наголосив він, запевнивши, що з нетерпінням очікує можливості зробити свій внесок у "ці гідні похвали зусилля".

У VEON нагадали, що компанія інвестує в Україну $600 млн протягом найближчих трьох років та ініціює запуск програми Invest in Ukraine NOW ("Інвестуйте в Україну ЗАРАЗ"). Також у компанії нагадали, що зобов'язавшись надавати послуги в Україні, VEON вийшла з Росії, оголосивши про завершення угоди 9 жовтня 2023 року.

Президент "Київстар" Олександр Комаров, слова якого також процитовано в тексті повідомлення, привітав Помпео на посаді незалежного невиконавчого директора Ради директорів "Київстар", що, на його думку, є "потужним сигналом нашої відданості поліпшенню інвестиційного клімату в Україні",

"Це призначення наголошує на ключовій ролі нашої материнської компанії VEON та її непорушну відданість прогресу в українському цифровому ландшафті", - заявив Комаров.

У повідомленні зазначається, що секретар Помпео обіймав посаду 70-го держсекретаря США з 2018 до 2021 рр., а також був шостим директором ЦРУ з 2017 до 2018 рр. Також Помпео представляв штат Канзас у Палаті представників США з 2011 до 2017 рр. і був гендиректором Thayer Aerospace із 1996 оо 2006 рр. Він закінчив Військову академію США у Вест-Пойнт і отримав ступінь доктора права Гарвардської школи права.

Зазначається, що Помпео є партнером фонду Impact Investments, який "підтримуватиме керівництво "Київстар" і його материнську компанію VEON у низці ключових стратегічних ініціатив в Україні". Фонд нещодавно створений у США і надаватиме послуги з консультування, інвестування, а також партнерства з провідними світовими стратегічними компаніями в різних сферах і регіонах.

Раніше повідомлялося, що VEON оскаржує арешт частини корпоративних прав "Київстару" в суді.

Служба безпеки України 6 жовтня 2023 року повідомила про арешт 100% корпоративних прав компанії на сайті. Пізніше Шевченківський районний суд Києва виправив помилку у своєму рішенні і визначив, що арешту підлягають 47,85% корпоративних прав, які нібито належать підсанкційним особам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА