17:46 20.10.2023

Мінцифри та EPAM розробили статистичну систему Sigma в межах реформи Держстату

2 хв читати
Мінцифри та EPAM розробили статистичну систему Sigma в межах реформи Держстату

Міністерство цифрової трансформації (Мінцифри) в межах реформування Державної служби статистики (Держстат) спільно з IT-компанією EPAM створило статистичну систему Sigma, повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Реформували Державну службу статистики та продовжуємо працювати над цифровою трансформацією, щоб в Україні якісні дані були доступні кожному. Спільно з EPAM створили унікальну статистичну систему Sigma. Вона допоможе замінити флешки та електронні листи на дашборди й інтерактивні таблиці", - написав Федоров.

Віцепрем'єр зазначив, що Мінцифри зайняте пошуком розробників, які працюватимуть у системі та розвиватимуть її. Відкрито вакансії: BI-аналітик, аналітик даних, Azure DevOps, ETL-архітектор, інженер Microsoft 365, тестувальник data-продуктів.

У квітні Мінцифри повідомило, що до середини року запустить замість нинішнього сайту Держстату оновлений портал статистики, створений у межах глобальної цифрової трансформації Державної служби статистики. Повідомлялося, що в основі трансформації лежить IT-платформа, яка в режимі реального часу збирає й обробляє дані, представляючи їх у вигляді інтерактивних дашбордів. У червні було запущено закрите тестування нового порталу.

Міністерство цифрової трансформації здійснює перетворення в Держстаті з 2021 року в межах реалізації швейцарсько-української програми EGAP, яку впроваджує Фонд Східна Європа.

Аудит бізнес-процесів та IT-інфраструктури Держстату відбувався у співпраці з IT-компанією EPAM. Вона також брала участь у розробленні стратегії цифрової трансформації, зазначено в повідомленні.

За даними видання Forbres.UA, загальна вартість проєкту становить майже 55 млн грн, які виділено в межах програми EGAP. Видання також повідомляє, що після впровадження перетворень штат Держстату буде скорочено приблизно на 30%. У 2022 році штат держоргану зменшили з 6 тис. співробітників до 4,6 тис., зокрема й завдяки усуненню дублювальних функцій у регіональних підрозділах.

EPAM Systems Inc. заснована 1993 року, є розробником замовного програмного забезпечення для різних секторів економіки. Офіси компанії розташовані в 25 країнах, послуги надає для клієнтів у більше ніж 40 країнах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацрада закликала європейських партнерів внести телеграм-канал до переліку регульованих цифрових платформ

Телеграм відновив роботу офіційних українських ботів - Центр стратегічних комунікацій

У Мінкультури очікують саморегулювання від медійної спільноти

АМКУ запитав додаткову інформацію у справі про концентрацію DVL Telecom українських активів Turkcell

Власник прав на пісні Concord покращив пропозицію про купівлю конкурента Hipgnosis до $1,51 млрд

Turkcell оголосив про скасування арешту всіх активів в Україні - процес закриття угоди з NJJ триває

Росіяни пошкодили телевежу в Харкові, попередньо, ракетою Х-59, тривають роботи з відновлення мовлення

Суд скасував арешт 100% СК "Укртауеру", що належить Turkcell

Суд залишив чинним арешт належного Turkcell "Укртауер" і компанії з орбіти "Київстар" - Ukraine Tower Holdings B.V.

CERT-UA розкрила плани хакерів Sandworm атакувати два десятки об'єктів критичної інфраструктури України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА