13:02 19.09.2022

"Київстар" інвестував 200 млн грн на прискорення інтернету до 1 Гбіт/с

2 хв читати
"Київстар" інвестував 200 млн грн на прискорення інтернету до 1 Гбіт/с

Найбільший український оператор мобільного зв'язку "Київстар" інвестував 200 млн грн у модернізацію мережі інтернет до швидкості 1 Гбіт/с і тепер вона доступна з такими параметрами в семи містах України – Києві, Дніпрі, Львові, Старокостянтинові, Володимирі, Трускавці та Славуті.

"Загалом цього року заплановано покриття гігабітної мережі ще 10 міст", - ідеться у повідомленні компанії.

Згідно з ним, за останні шість місяців "Київстар" також розширив послугу "Домашній інтернет" на 355 нових будинків із більше ніж 44 тис. квартир.

Ця послуга також стала доступною в м. Дубно (Рівненська обл.), а до кінця року з'явиться ще у п'яти нових містах, зазначається у релізі.

У компанії зазначили, що пошкоджену внаслідок бойових дій мережу вже повністю відремонтовано на деокупованих територіях у Чернігові, Ніжині, Ірпені, Охтирці та в містах, що перебувають під обстрілами – Кривий Ріг, Зеленодольськ. Крім того, в робочому стані підтримується 99% мережі у Миколаєві, 94% - у Харкові та 81% - у Нікополі.

Крім того, в рамках соціальних ініціатив був підключений інтернет у 1279 бомбосховищах та укриттях, а також у 442 модульних будиночках для вимушено переміщених осіб.

Компанія планує до кінця року підключити ще шість модульних містечок, а також підключити wi-fi у десятках укриттів у школах.

"Київстар" – найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв'язку та передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, включно з 3G. Його послугами на середину цього року користувалися близько 24,8 млн абонентів мобільного зв'язку і понад 1 млн клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група VEON (раніше – VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА